Nicole en Firmin uit Waregem klinken op gouden jubileum: “Elke zondag 24 kilometer fietsen”

Nicole en Firmin werden in het stadhuis ontvangen voor hun gouden huwelijksjubileum. © HDV
Redactie KW

Firmin Pauwels en Nicole De Rycke vierden op 12 april op het stadhuis hun gouden huwelijksjubileum. Firmin (75) werd in Aalbeke geboren, Nicole (73) in Waregem. Firmin begon zijn loopbaan bij de firma Motte in Moeskroen en werkte nadien bij Berth-Steelant in Bavikhove, bij Delmulle in Wortegem en Stas in Waregem. Tien jaar geleden ging hij met pensioen.

Ontspanning vond hij in de vinkensport, kaarten en het snuisteren op rommelmarkten waar hij vooral op zoek ging naar aambeelden. Zijn relaties met smeders en rommelmarktbezoekers zet hij nog steeds verder en kaarten, puzzelen of lezen zijn zijn favoriete bezigheden.

Nicole werkte bij Concordia in Waregem en kreeg er het ereteken van de arbeid. Sinds 2012 is ze met pensioen. Zij geniet van wandelen, maar ook van thuis zitten en vooral van haar kleinkind Emma en paard Dottie. Het gouden paar ging vroeger vaak kamperen, maar na de zoveelste keer dat hun campingcar onder water kwam te staan, verkochten ze hem.

Een van de hoogtepunten van hun gouden huwelijk was de geboorten van dochter Christelle. Ze bewaren mooie herinneringen aan hun reizen naar Turkije, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Italië, Spanje, Sardinië, Oostenrijk, Zwitserland en Londen. De jubilarissen uit de Bessemstraat leerden elkaar kennen in dancing Golden River in Deerlijk. Nicole was van Waregem, een stad waar Firmin nog nooit van gehoord had. Maar daar kwam snel verandering in, want hij fietste vier jaar lang zo goed als elke zondag de 24 km van Aalbeke naar Waregem en terug. (VVRK)