Na hartfalen overlijdt bakker Jan Bossuyt (62): “Hij werkte 24 op 24”

Jan Bossuyt werd 62. Zijn hele leven stond in het teken van de bakkerij. © gf
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Op maandag 23 november is bakker Jan Bossuyt van Bakkerij Bossuyt in de Ten Akkerdreef onverwacht overleden. De bakker bezweek aan hartfalen, aan zijn oven in de bakkerij. Hij is amper 62 jaar geworden.

Jan was maandag aan het bakken toen hij plots ineenzakte. “Mijn moeder heeft me nog opgebeld om onmiddellijk af te komen”, vertelt zoon Kevin, die ambulancier is. “Er kon geen hulp meer baten.” De bakkerij zal noodgedwongen gesloten worden. “Onze pa zou het zo gewild hebben.”

Sinds zijn veertiende

Jan Bossuyt werd in Kortrijk geboren op 19 april 1958. Hij groeide op in de bakkerij van zijn ouders Albert Bossuyt en Alfonsine Couckuyt, in de Ten Akkerdreef in Kortrijk.

Vanaf zijn veertiende hielp hij in de bakkerij. “Zijn moeder was op jonge leeftijd overleden en ook de gezondheid van zijn vader was niet goed. Hij overleed aan leukemie.”

Toen Jan achttien jaar was, moest hij samen met zijn broer en zijn zus de bakkerij overnemen. Later runde Jan de bakkerij verder met zijn echtgenote Annie Stragier en zijn dochter.

De kinderen zijn Sharon Bossuyt (met Lieven Deketele), Kevin Bossuyt (met Sharon Callens) en Inca Sampers (met Didier Glorieux). Er zijn negen kleinkinderen.

Auto’s

Jan werkte 24 uur op 24 en zeven dagen op zeven. Naast het bakken droeg hij bestellingen rond van huis tot huis, en bezorgde hij brood aan mensen in flatjes en in rusthuizen. Hij deed alles zelf.

In zijn weinige vrije tijd was Jan bezig met zijn vrouw en zijn familie. Vooral zijn kleinkinderen waren zijn oogappels. Jan was ook graag bezig met auto’s. Voor echte hobby’s had hij geen tijd.

De uitvaartdienst vindt in beperkte kring plaats op 1 december om 11.30 uur. De dienst kan meegevolgd worden via livestream op www.begrafenissenstockman.be.

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.