Mooi kerstgeschenk voor uitbaatster Nancy én alle ouders: ‘t Fopspeentje mag op 2 januari weer open

De opluchting bij Nancy Vanclooster is groot, die bij de ouders uiteraard ook. © Stefaan Beel
Wouter Vander Stricht

Kinderopvang ‘t Fopspeentje mag op maandag 2 januari open. Het kinderopvanginitiatief, met ruimte voor 25 kinderen, was gesloten sinds maandag 12 december. Uitbaatster Nancy Vanclooster kreeg heel wat steun van de ouders, die zelfs naar het Vlaams Parlement trokken. Het nieuws van de heropening wordt door Nancy en de ouders op gejuich onthaald.

Al sinds 1989 runt Nancy Vanclooster ‘t Fopspeentje langs de Heirweg in Beveren-Roeselare. Maar maandag 12 december werd het nieuws de wereld ingestuurd dat ze de deuren moest sluiten na een negatief rapport. Het ongeloof bij al wie bij ‘t Fopspeentje betrokken was, bleek groot. De ouders verzamelden om hun steun te betuigen, andere ouders kropen dan weer in hun pen om hun onmacht uit te schreeuwen en nog anderen bestookten meteen de betrokken instanties. Dinsdag trok zelfs een delegatie naar het Vlaams Parlement.

Ondersteuningstraject volgen

Afgelopen week mocht Nancy Vanclooster op gesprek bij het het Agentschap Opgroeien. Daar kreeg ze te horen dat ze een ondersteuningstraject van vier weken moet volgen. Een pedagogisch ondersteuner zal ook aanwezig zijn. Nancy is uiteraard verheugd en bereid de tips die ze kreeg en zal krijgen ter harte te nemen: “Het waren heftige weken, maar de steun van de ouders heeft me recht gehouden.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier