Mohowzeg: opa regelt limousineritje voor kersvers kleinkind

Mauro en Jaël brachten hun pasgeboren zoontje Maurice met de limousine naar huis, een verrassing van opa Dieter. © Facebook AZ Groeninge
Phebe Somers

Op 5 november mochten Jaël Callens (30) en Mauro Verleyen (23) hun zoontje Maurice Verleyen verwelkomen. Een regenboogkindje*, want in maart 2021 verloren de jonge ouders helaas hun tweeling Lowie en Briek tijdens de zwangerschap. Om de heugelijke geboorte van Maurice te vieren besloot opa Dieter een bijzonder welkomscadeau te regelen: een ritje in de limousine.

Dinsdag mochten mama Jaël en baby Maurice de materniteit van AZ Groeninge in Kortrijk verlaten, en dat deden ze in stijl. Opa Dieter had een limousine geregeld om het Zwevegemse gezin terug naar huis te brengen. Een verrassing voor de familie én het ziekenhuispersoneel, enkel de hoofdverpleegkundige was op de hoogte. (lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Sterrentweeling

Dat de geboorte van Maurice extra veel vreugde brengt, heeft veel te maken met het verlies dat Jaël en Mauro vorig jaar te verwerken kregen. Het koppel moest in 2021 na zes maanden zwangerschap afscheid nemen van hun tweeling. Daarna reed Mauro als eerbetoon maar liefst zes keer de Mont Ventoux op. De opbrengst van de actie ging naar vzw Boven De Wolken, omdat de ouders zich enorm gesteund voelden door de organisatie.

*een regenboogbaby is een kindje dat geboren wordt na een zware periode waarin de ouders (om verschillende redenen) een baby hebben verloren

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.