Marie Cremelie en John Bauwens 50 jaar getrouwd: “Geen tijd gehad om op reis te gaan”

Marie Cremelie en John Bauwens werden ontvangen in het gemeentehuis. © MVW
Redactie KW

Ter gelegenheid van het gouden huwelijksjubileum werden Marie Cremelie (69) en John Bauwens (73) in het gemeentehuis ontvangen en gehuldigd. Uit het huwelijk werd één kind geboren: Yves. Er is één kleinkind: Fien.

Marie was afkomstig van Waregem, daarom werd daar het huwelijk voltrokken. Machelen werd de plaats waar zij hun leven verder uitbouwden. Het trouwfeest had plaats in de zaal Tabarin in Machelen. Een moment om niet te vergeten want daarna begon het echte leven.

“Een week later was het weer werken”, weten Marie en John. “Van een huwelijksreis was geen sprake. We hebben trouwens tijdens onze actieve loopbaan geen tijd gehad om op reis te gaan…”

John was zelfstandig metaalbewerker. Marie was winkelierster. Ze was ook actief in een kruidenierszaak. Uiteindelijk deed zij de administratie voor de firma van haar echtgenoot.

Dat hoofdstuk is afgesloten. De derde leeftijd lacht hen al jaren toe. Elke dag stilzitten is niet aan hen besteed. John is thuis een klusjesman geworden, ook al kijkt hij met zijn echtgenote ook regelmatig tv. Marie anderzijds leest ook veel en gaat op tijd en stond graag schoppen en doet kleine uitstapjes met kleindochter Fien. (RMN)