Liefdesvonken in De Magic voor Gilbert en Maria

Gilbert Depoortere en Maria Pype uit de Sint-Eloois-Winkelsestraat in Oekene vierden hun gouden huwelijksjubileum. Ze leerden elkaar kennen in dancing De Magic in Izegem toen de plaats bij uitstek.

(Foto Jos) © (Foto Jos)

Gilbert Depoortere werd geboren als enig kind op 13 februari 1945 waar zijn wiegje klaarstond in de Louis Leynstraat. Maria Pype zag het levenslicht op 24 november 1945 als jongste telg uit een gezin van drie kinderen en groeide op in Sint-Eloois-Winkel. De twee leerden elkaar kennen in ‘De Magic’ in Izegem waar cupido zijn pijlen afschoot, een paar jaar later op 26 april 1968 stonden ze voor het altaar waar ze elkaar eeuwige trouw beloofden. Eerst woonden ze twee jaar mee bij de moeder van Gilbert om dan naar hun eigen woonst te verhuizen in de Sint-Eloois-Winkelsestraat.

Eigen atelier

Met zijn behaalde diploma mechanica aan het VTI ging Gilbert werken als onderhoudsmechanicus in de breifabriek Irina in de Koestraat.

“Na 16 jaar ben ik zelfstandig metaalbewerker geworden en richtte mijn eigen atelier in, waar ik nog altijd in werk”, vertelt hij fier.

Winkelse Stappers

Maria trok na haar schoolperiode de grens over waar ze werkte in een textielfabriek in het noorden van Frankrijk. Acht jaar later kreeg ze een baan in de firma ‘Boro’ in Rumbeke. “Na de geboorte van de kinderen hebben we samen besloten dat ik thuis bleef”, aldus Maria. Acht jaar na hun huwelijk kwam Nathalie ter wereld, die is getrouwd met Andy Roose, woont in Izegem en ze zijn de trotse ouders van Amber (13). Nadien volgde Eveline die de echtgenote is van Brecht Folens en zij zijn de ouders van Arne (10) en Yana (7). “De twee jongste komen altijd bij ons voor en na school”, aldus Maria. “Ze wonen hier achter ons.” Gilbert is van kindsbeen af een grote liefhebber van motorcross en gaat nog altijd naar wedstrijden. Maria was een fervent wandelaar en was samen met haar zus lid van de wandelclub ‘De Winkelse Stappers’. Momenteel heeft ze echter gezondheidsproblemen met haar knieën. Vanaf de start van de Gardeboefeesten in 1975 werkten Gilbert en ook Maria er met hart en ziel aan mee. Fietsen werden omgetoverd en als animator op feesten was Gilbert altijd paraat. In de zaal Puritas in Rumbeke werd op zaterdag 28 april tevreden teruggeblikt op de voorbije 50 jaar. Ook de schepen van Burgerlijke Stand kwam hen feliciteren en in de bloemetjes zetten. De jubilarissen zetten alvast hun vaart verder.

(EM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.