Lia Callens uit Oostrozebeke op 92-jarige leeftijd overleden

© RB
Redactie KW

Lia Callens overleed op maandag 15 juli in het wzc O. L. Vrouw van Lourdes in Wakken. Ze werd op 19 juni 1927 in Oostrozebeke geboren. Lia was de weduwe van Antoon Vanparijs (1923-2004+) en ze woonden in de Hoogstraat in Oostrozebeke.

Lia groeide op in een gezin van zes kinderen op een boerderij in Oostrozebeke. Na de lagere school volgde ze vier jaar pensionaat in Moeskroen om haar Frans te leren. Na haar schooltijd hielp ze thuis op de boerderij en ze was actief in het verenigingsleven. Bij de BJB leerde ze Antoon kennen met wie ze op 10 mei 1950 in het huwelijksbootje stapte. Na haar huwelijk hielp ze mee in de zaak van haar echtgenoot Antoon die, samen met zijn broer Frans, bedrijvig was in de toen florerende vlashandel. Daarna werkte ze in de zorgsector, in het wzc O. L. Vrouw van Lourdes in Wakken, waar ze nu ook overleed.

Ze was ook een echte keukenprinses. Ze was graag onder de mensen en bij Neos was ze actief bestuurslid. In familieverband was ze het lijm en het beton die de familie en alle vrienden bijeenhield. Regelmatig bouwde ze een feestje voor de familie en haar ruime vriendenkring.

Lia was een goedhartige dame waar je altijd, weer of geen weer, welkom was. Eender welk moment dat familie of vrienden daar over de vloer kwamen stond eten en drinken klaar. Ze wilde alles met iedereen delen. Nooit dacht ze aan zichzelf, haar bekommernissen en hulpvaardigheden gingen altijd naar anderen. Tot haar laatste dagen vulde ze nog kruiswoordraadsels in, las ze de krant en keek ze tv. Met Lia verliezen we een goed familielid en de vriendin van velen.

Op maandag 22 juli wordt om 10.30 uur, in de Sint-Amandskerk in Oostrozebeke, afscheid genomen van Lia. Na de dienst volgt crematie en as uitstrooiing op de strooiweide van de gemeentelijke begraafplaats in Oostrozebeke.

(RB/Begrafenissen Messiaen Oostrozebeke).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten