Kortrijkzaan Filip Vervisch (67) overleden

Redactie KW

Op 27 december is Filip Vervisch in de palliatieve eenheid Ten Oever overleden. Hij was de echtgenoot van Nobue Kikochi en woonde aan de Burgemeester Vercruysselaan.

Hij stamde uit een bekende Kortrijkse familie. Vader Jozef was eerst vlashandelaar en schakelde later over op een houthandel die werd voortgezet door zijn drie zonen Filip, Fernand en Alexander. Filip werd eerst scheutist en werd naar Japan gestuurd. Nog voor hij tot priester gewijd werd, leerde hij er echter zijn echtgenote kennen. Ze trouwden in 1977 en zijn nadien in Kortrijk komen wonen. Een paar jaar later werd Filip actief in de familiale houthandel.

In de voetsporen van zijn vader was hij een groot duivenliefhebber en samen wonnen ze in 1985 op Barcelona, wat als een wereldtitel geldt. Filip was destijds lid van Lions Club en ging ook graag golfen in de Palingbeek. Hij was sportliefhebber in het algemeen en fietste graag. Bij al zijn hobby’s primeerde echter het sociaal contact. Hij was in het Sint-Amandscollege onder meer een klasgenoot van Stefaan De Clerck. Met hem en een groepje anderen bleven ze een hechte vriendenkring vormen die ze ‘Café Filip’ doopten.

Filip leed al enkele jaren aan een ongeneeslijke ziekte en vooral het jongste jaar ging zijn gezondheid achteruit. Een week voor zijn overlijden werd hij opgenomen in Ten Oever. Hij kon er nog genieten van het bezoek van zijn vrienden en kerstavond vieren maar daarna is het snel gegaan.

Hij was vader van vier kinderen: Kenji (met Helen Bernaers, Sint-Niklaas), Yuji (met Daniela Sucia, Kortrijk), Michiko (met Frederic Willems, Antwerpen) en Masaru (met Els de Vos, Kortrijk). Hij had twee kleinzoontjes, Luis en Charles, en heeft jammer genoeg de (nakende) geboorte van een eerste kleindochtertje (bij dochter Michiko) niet meer kunnen meemaken.

De afscheidsdienst heeft plaats op vrijdag 3 januari om 11 uur in de Sint-Elooiskerk in Kortrijk. (NOM)