Kortrijks echtpaar binnen 24 uur na elkaar overleden

Wijlen André Boonaert en echtgenote Rosane Denoulet. © gf
Redactie KW

In Kortrijk is het echtpaar André Boonaert en Rosane Denoulet binnen 24 uur overleden. De man was al een tijd ernstig ziek, zodat zijn overlijden niet geheel onverwacht kwam. Zijn vrouw was echter nog in goede gezondheid en allicht was het overlijden van haar man voor haar een te zware emotionele schok.

André Boonaert was in het AZ Groeninge opgenomen en is er op woensdag 18 maart rond de middag overleden. Dezelfde nacht is zijn echtgenote thuis in de Wijngaardstraat in haar slaap overleden. Hij was 81 jaar, zij was onlangs 79 geworden.

Allebei conciërge

André Boonaert was in Harelbeke geboren, Rosane Denoulet in Beveren-Leie. Ze leerden elkaar kennen bij de KAJ en zijn in 1963 getrouwd. André begon zijn loopbaan in de textielsector. Daarna werkte hij tot aan zijn pensioen in 1996 als onderhoudsman bij de Christelijke Mutualiteiten in Kortrijk. Samen met zijn echtgenote was hij er conciërge.

Ettelijke vakanties heeft hij opgeofferd om met Ziekenzorg naar Lourdes te trekken. In zijn jonge jaren deed hij aan atletiek en brak hij heel wat clubrecords bij Kortrijk Sport Atletiek. Hij deed onder meer aan snelwandelen.

André is ook lange tijd wielertoerist geweest: bij zijn club in Beveren-Leie werd hij drie keer clubkampioen. Ook bij de biljartclub van De Gilde heeft hij verscheidene titels behaald.

Rosane werkte eerst in een naaiatelier, om nadien schoonmaakster te worden en samen met haar man ook conciërge van de (vroegere) gebouwen van BAC en CM in de Sint-Janslaan, tot de activiteiten er werden stopgezet.

Familie

Het echtpaar had drie kinderen: Ann (met Herman Hoes), Tom (met Nathalie Vanderbeken) en Bart. Ze hadden ook drie kleinkinderen: Aurélie Hoes en Thibeau en Matteo Boonaert.

De crematie, gevolgd door de bijzetting van de asurnen in het familiegraf op de begraafplaats Hoog-Kortrijk, heeft gezien de huidige omstandigheden in strikte familiekring plaatsgevonden. Op een later tijdstip wordt door de familie wel nog een afscheidsplechtigheid gepland.

(NOM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.