https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Koksijde zoekt pleeggezinnen via strandstoelenactie ‘Waar is Lilly’

We zien v.l.n.r. diensthoofd Algemeen Welzijnswerk Sieglinde Dewaele, schepen Ivan Vancayseele en bibliothecaris Emily Delhaye. © foto MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Pleegzorg West-Vlaanderen schonk het label Pleegzorggemeente aan Koksijde dat zich engageert om alle inwoners duidelijk te informeren over wat pleegzorg precies inhoudt. Om potentiële pleeggezinnen te vinden, doet Koksijde mee aan de strandstoelenactie ‘Waar is Lilly?’.

Ivan Vancayseele, schepen van onder meer Sociale Zaken en Welzijn: “In Koksijde zijn er momenteel een 12-tal pleeggezinnen die een 15-tal pleegkinderen en enkele pleeggasten (volwassenen met een beperking) opvangen. Dat kan natuurlijk beter!”

“Concreet zorgt onze gemeente al voor onderwijscheques, tussenkomst in laptops voor pleeggezinnen en stellen we een zaal ter beschikking voor overleg tussen pleegouders en Pleegzorg. Op termijn plannen we ook infomomenten voor geïnteresseerden en engageren we ons om mee te werken aan campagnes zoals de strandstoelenactie ‘Waar is Lilly’.

QR-code

‘Lilly’ staat symbool voor een meisje dat pleegouders zoekt. Bedoeling is dat mensen haar gaan zoeken via de QR-code op de strandstoelen in onze bibliotheek, daar komen veel mensen over de vloer. Bibliothecaris Emily Delhaye heeft de plek ook aangekleed met relevante boeken, zoals Sammy krijgt pleegouders, Mijn nieuwe moeder en ik

Op de website www.waarislilly.be word je doorverwezen naar www.pleegzorg.be waar mensen die meer willen weten over alle facetten van pleegzorg en opvangmogelijkheden een infopakket kunnen aanvragen.”

(MVO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.