https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Judith Vandewalle (88) uit Aartrijke is trotse oppermoeder van zes (!) viergeslachten

(foto Kurt) © Kurt Desplenter Foto Kurt
Bieke Cobbaert

Ze zat te popelen om met haar zes viergeslachten op de foto te gaan, nu was het eindelijk zover voor Judith Vandewalle. “Ik ben ongelooflijk trots op mijn zes viergeslachten, al hou ik van al mijn andere kleinkinderen en achterkleinkinderen zeker even veel”, zegt de glunderende overgrootmoeder uit Aartrijke.

Overgrootmoeder Judith Vandewalle (88) woont nog steeds in de Poorterijstraat in Aartrijke, op de hoeve waar ze altijd geboerd heeft met haar man Adiel Martens. Judith woont er ondertussen al enkele jaren alleen, want Adiel overleed in 2016 op 87-jarige leeftijd. “Ik red het thuis nog wel alleen, al wordt het toch wat moeilijker. Maar ik heb het geluk dat mijn oudste dochter Linda hier wat verderop in de straat woont. Ze is er dus snel als er iets is, al wonen mijn andere dochters ook niet ver. Christa woont in Lichtervelde en Magda in Eernegem”, begint Judith.

Enkele dagen geleden mocht ze trots poseren met ‘haar’ zesde viergeslacht. “Klopt”, lacht ze, “ik ben opnieuw overgrootmoeder geworden en telkens als er een viergeslacht bijkomt in de familie, nemen we een foto.”

Unieke situatie

“Zelf ken ik niemand die ook een zesvoudig viergeslacht heeft in vrouwelijke lijn in de familie. Ik besef dus dat dit uniek is. Mijn oudste dochter Linda is de mama van Tamara Denoo en de oma van Jasmien Philips. Christa is de mama van Eline, Wendy en Sharon Compernol. Sharon heeft nog geen kinderen, maar Eline en Wendy hebben wel kinderen, waaronder elk twee dochters. Van Eline zijn dat Jana en Maxine Wybo en van Wendy heten ze Elise en Aline Vanhee. Magda is de mama van Melissa Vandewalle en de oma van Amber Vanhooren.”

Judith is heel trots op haar zes viergeslachten. “Maar ik hou zeker even veel van mijn kleinzonen en mijn achterkleinzonen. In totaal heb ik 7 kleinkinderen en 14 achterkleinkinderen. Tijdens corona hield ik contact met hen via WhatsApp dankzij een tablet die ik cadeau heb gekregen. Ik lees alle berichtjes en bekijk alle foto’s in onze WhatsAppgroep. Maar foto’s terugsturen en berichtjes typen: neen, daar begin ik niet meer aan op mijn leeftijd”, besluit Judith met een knipoog.

(BC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.