José Naert (73) overleden na val in museum Eperon d’Or in Izegem

© Frank Meurisse
Redactie KW

Na een kwalijke val in museum Eperon d’Or in Izegem is voormalig directeur van Instituut Heilige Kindsheid in Ardooie en ervaren stadsgids José Naert (73) maandagavond in het ziekenhuis gestorven. “Vol ongeloof bij het onverwachte verlies van een zeer geëngageerd iemand”, zo wordt bij heemkundige kring Ten Mandere gereageerd.

José werd in Izegem geboren en woonde er nu ook maar groeide op in Lendelede. Daar was hij al actief bij de plaatselijke KSA. Hij studeerde af als licentiaat geschiedenis met een licentiaatsverhandeling over de Izegemse borstelnijverheid, die ook de rest van zijn leven zijn aandacht zou blijven trekken. In 2001 volgde José Walter Vandenberghe op als directeur bij Instituut Heilige Kindsheid in Ardooie na een loopbaan als lesgever en directeur van de brood- en banketafdeling aan de Groene Poort in Brugge.

Na zijn pensioen bleef José cultureel heel actief. Zo was hij was penningmeester bij heemkundige kring Ten Mandere. “Een taak die hij met veel overgave uitvoerde”, klinkt het bij voorzitter Brecht Dutillieux. “Vorige week woensdag vergaderden we nog samen. Het valt nauwelijks te begrijpen dat José er nu niet meer is, zo onverwacht.” Hoe de val precies gebeurde, is niet helemaal duidelijk. Mogelijk werd José eerst onwel. Een MUG-team diende zondagnamiddag nog de eerste zorgen toe maar maandag overleed hij toch.

José Naert was ook nog bestuurslid bij UDL Roeselare, Koperen Passer in Tielt en VEBID en erevoorzitter bij Probus Izegem-Mandel. Hij laat naast echtgenote Michelle Brichot ook nog zoon Nico en dochter Julie en 5 kleinkinderen na. Er wordt in familiale kring afscheid genomen in de kapel van de Zusters van de Heilige Kindsheid in Ardooie. Wie José een laatste groet wil brengen, kan elke dag tussen 15 en 19 uur bij uitvaartcentrum Snoeck in de Bellevuestraat in Izegem terecht. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.