Halve eeuw huwelijk voor Roland en Monique Vanhauwaert uit Waregem: “Gastgezin voor Hongaren”

Monique en Roland werden in het stadhuis ontvangen ter gelegenheid van de viering van hun gouden huwelijksjubileum ( © HDV
Redactie KW

Op 21 augustus was het een halve eeuw geleden dat Roland Vanhauwaert en Monique Vandenbossche in het huwelijksbootje stapten. Dat vierden ze op 31 augustus met een ontvangst op het stadhuis.

Het gouden koppel uit de Schaperdreef leerde elkaar kennen in ‘t Hof van Vlaanderen in Oeselgem.

Cupido schoot raak en op 21 augustus 1969 verklaarde de ambtenaar van de burgerlijke stand in Waregem hen man en vrouw. Roland viert in oktober zijn 72ste verjaardag, Monique werd op 30 november 1947 in Waregem geboren. Roland begon zijn loopbaan bij Sofinal en werkte daarna bij Bekaert. Sinds 2005 is hij met pensioen.

Hij was heel muzikaal aangelegd, speelde met Paul Kindt bij Pauls Ensemble en trad op met de Zingende Sterren als Johnny Jordaan. Nu houdt hij zich graag bezig met modelbouw. Monique heeft gewerkt als inpakster bij Sofinal. Met de komst van kinderen Eveline en Tom koos ze om zich toe te leggen op het gezin.

Roland en Monique waren ook vaak gastgezin voor kinderen uit Hongarije. De komst van hun drie prachtige kleinkinderen Stijn, Hanne en Margot maakte hun geluk compleet. (VVRK)