Gustaaf Vanherweghe en Georgette Coussement uit Waregem vieren briljanten huwelijksjubileum

Maar liefst 65 jaar al vaart het huwelijksbootje van Gustaaf Vanherweghe en Georgette Coussement. Dat werd gevierd met een ontvangst op het stadhuis.

Georgette en Gustaaf werden in Beveren-Leie gehuldigd. © HDV

Gustaaf en Georgette vierden dit jaar niet alleen hun jubileum maar ook hun 92ste verjaardag. Hij werd geboren in Beveren-Leie, zij in Desselgem. Als 14-jarige kreeg Gustaaf beitels van zijn nonkel Henri. Hij zou leren timmeren, maar de oorlog stak daar een stokje voor. Twee jaar later werkte hij bij zijn vader in de vlasindustrie. Hij streek er een loon van vijf Belgische Frank per uur op. Later ging hij vloeren maken bij de firma Degezelle in Desselgem en toen het hem daar te koud en te vochtig werd, trok hij naar het bedrijf van Omer Vanwynsberghe.

Stoetkledij

Gustaaf houdt nog steeds van tuinieren, vooral van het onkruid wieden in zijn biotuin. Georgette ging schoonmaken en zorgde voor het gezin. Later ging ze stoetkledij maken bij Willaert. Ze blikt maakte kostuums voor de Goudenboomstoet, Bloedprocessie, Kattestoet en Spel zonder Grenzen. Ook Georgette werkt graag in de tuin. Het diamanten paar uit de Wagenaarstraat kreeg twee zonen (Willy en Ronyà) en een kleinkind Stijn. (VVRK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.