Gouden jubileum voor Hubert Naert en Nicole Vermeire uit Tielt

Hubert Naert en Nicole Vermeire vierden hun gouden huwelijksverjaardag. De jubilarissen werden feestelijk ontvangen in Huis Mulle de Terschueren, waar ze een glaasje aangeboden kregen.

Hubert Naert en Nicole Vermeire werden ontvangen door de burgemeester en schepen. © Foto WME

“We zijn beiden echte Tieltenaars”, vertelt Hubert (72). “Ik woon er sinds mijn jeugdjaren en liep er school. Ik ben de oudste in een gezin van vier kinderen en heb nog een broer en twee zussen. Mijn lagereschooljaren vervulde ik in de Sint-Godelieveschool tot aan mijn 13 jaar. De schoolplicht was in die tijd tot aan de leeftijd van 14, dus trok ik nog een jaar naar het VTI, waar ik een algemene richting volgde. Na de schooljaren kon ik aan de slag als metaalarbeider. Ik werkte bij de bekende fietsenhandel Titan Buyse in Tielt. Ik sloot mijn loopbaan af bij Unic Design in Meulebeke en was in die firma metaalpolierder.”

Zwembad van Tielt

“Ik kom uit een gezin van drie kinderen en ben de jongste van het nest”, gaat Nicole (71) verder. “Mijn oudste zus is nu 91 jaar en dat kan al tellen. Mijn schooljaren beleefde ik aan Sint-Jozef in de richting naaien. Op mijn veertiende stopte ik met studeren en mijn eerste job was bij confectie Mechels in de Felix D’Hoopstraat in Tielt. Mijn mooiste werkjaren beleefde ik echter in het zwembad van Tielt. Ik werkte er 30 jaar bij het onderhoud. Dat waren schitterende tijden, waar ik vol plezier aan terugdenk.”

Religieuze film

Waar is de liefde tussen de jubilarissen ontstaan? “Toen ik de leeftijd bereikt had om op stap te gaan, trok ik naar de cinema. Daar sloeg de liefdesvonk tussen mij en Hubert over. We keken naar de religieuze film ‘Barabbas’. Ze draaiden de film naar aanloop van Pasen.” Het klikte en de twee besloten om te trouwen. “Dat was op 29 november 1968. Na ons huwelijk wilden we Tielt niet verlaten en we bouwden er onze eigen thuis.”

Wielertoeristenclub Bicro

Nicole en Hubert kregen twee kinderen: zoon Ignace en dochter Maike. Maike is samen met Luc Van Hulle. De familie werd aangevuld met drie kleinkinderen: Iris, Gabin en Tristan. “Nu we de tijd hebben om leuke dingen te doen, genieten we met volle teugen van ons leven”, zegt Hubert. “Ik ben lid van de wielertoeristenclub Bicro. Je ziet mij vaak op mijn koersfiets. Daarnaast tuinier ik heel graag en vervul ik allerhande klusjes bij mijn kinderen. Nicole is een huismus. Ze naait en kookt graag en een lekkere taart bakken hoort er ook bij.”

(NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.