Gouden jubileum voor bezige bijen Frans en Estella uit Bellegem

Frans Lefebvre (75) en Estella Hoirelbeke (72) vierden hun gouden huwelijksjubileum. (foto EDB) © Els Deleu
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Op zaterdag 16 oktober konden Frans Lefebvre (75) en Estella Hoirelbeke (72) uit Bellegem uiteindelijk met hun familie feest vieren voor hun gouden huwelijksjubileum. Ze trouwden op 3 april 1971.

Frans groeide op in Bellegem in een gezin met zes kinderen. Estella werd in Hasselt geboren en landde na enkele verhuizingen door het werk als beroepsmilitair van haar vader in Assebroek.

Frans en Estella zaten allebei in het Sint-Jansinstituut in Brugge waar ze verpleegkunde studeerden. Ze leerden elkaar in Brugge op een fuif kennen. Op 3 april 1971 trouwden ze. Frans werkte bijna heel zijn carrière als verpleegkundige bij Bekaert. Estella werkte op de dienst intensieve en hartbewaking in het hospitaal in Kortrijk en veranderde door de fusie van de ziekenhuizen naar Maria’s Voorzienigheid.

Het koppel heeft met Koen, Veerle en Wouter drie kinderen. Frans en Estella zijn ook pépé en mémé van Jasper, Charlotte, Marie, wijlen Lieze, Tibo en Raf.

Vrijwilligers

In Bellegem zijn Frans en Estella goed gekend. Frans zetelt nog in de kerkraad in Bellegem, hij is secretaris van Okra, van de kerkfabriek en van Beweging.net Bellegem. Hij is ook penningmeester van de kerk van Aalbeke en doet nog vrijwilligerswerk voor Ziekenzorg waar hij zich inzet als rolwagenbegeleider en verpleegkundige. Hij zit ook in het bestuursorgaan van de seniorenclub van Bekaert.

Vroeger was hij bestuurslid bij KSV Bellegem, voorzitter van de Jeugdraad en van OC De Wervel in Bellegem. Van 1981 tot 2000 zetelde Frans ook in de gemeenteraad.

Estella was nog voorzitter van Femma, deed het secretariaat van de parochie Sint-Amandus in Bellegem en in haar vrije tijd ging ze bloemschikken.

(Els Deleu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier