Gouden huwelijksjubileum voor Danny Callewaert en Rosa Lievens uit Torhout

Redactie KW

In feestzaal ‘t Wit Paard in Ichtegem hebben Danny Callewaert en Rosa Lievens uit de ‘s Gravenwinkelstraat hun vijftigste huwelijksverjaardag gevierd.

Danny werd op 6 januari 1946 in Torhout geboren en Rosa op 6 september 1948 in Aartrijke. Ze trouwden in de laatstgenoemde gemeente op 6 september 1968 – dag op dag Rosa’s twintigste verjaardag. Ze kregen een dochter Karin, die getrouwd is met Ivan Brackx, en een kleinzoon Bert Brackx. Jarenlang heeft het gouden paar in de Aartrijksestraat in Aartrijke gewoond, maar zo’n vier jaar geleden had de verhuizing plaats naar een appartement in de ‘s Gravenwinkelstraat, vlakbij de mooie tuin de Brouckere.

Danny heeft een beroepsloopbaan als meubelmaker achter de rug. Hij stond bekend als een prima vakman. Hij heeft gewerkt in de Aartrijkse meubelfabrieken nv Elro en nv Meubar. Toen hij 57 was, is hij met pensioen gegaan. In zijn vrije tijd houdt hij van fietsen en biljarten. Net als Rosa maakt hij deel uit van de seniorenvereniging Okra.

Rosa heeft 28 jaar in de wasserij van de Aartrijkse instelling voor mensen met een beperking De Engelbewaarder gewerkt (nu OC Cirkant). Toen ze 58 was, ging ze met pensioen. Ook zij fietst graag met Danny uiteraard en houdt van kaarten en een namiddagje koffieklets met vriendinnen. Dan wordt er honderduit verteld. Ze vertoeft veel onder de mensen en woont heel wat activiteiten van Okra bij.

De schepenen Elsie Desmet en Annick Vanderspurt kwamen de gouden jubilarissen namens het stadsbestuur feliciteren en de gebruikelijke geschenken uitreiken: een gepersonaliseerde glazen schaal en een fruitkorf. Bij het binnenkomen van het jubileumfeest dienden alle genodigden even in een groot kader te poseren voor een foto, een taakje waar ook de Torhoutse schepenen aan onderworpen werden. De foto’s vormen een mooie herinnering aan een prachtige dag.

(JS)