Gouden feest voor Jacques Vervenne en Artlette Van Overbeke uit Tielt

Er was veel volk om de jubilarissen Jacques Vervenne en Arlette Van Overbeke geluk te wensen. © LDW
Redactie KW

Jacques Vervenne (74) en Artlette Van Overbeke (74) vierden op zaterdag 6 juli hun gouden huwelijksverjaardag. Het koppel kreeg een warme ontvangst in Huis Mulle de Terschueren in het bijzijn van de burgemeester, schepenen en familieleden.

“We zijn beiden geboren en getogen Tieltenaars”, vertelt Jacques Vervenne. “Tielt is onze stad die we door de jaren heen door en door leerden kennen. We beleefden er onze kinder- en jeugdjaren. Na het lager onderwijs trok ik naar het VTI in Tielt, waar ik de richting metaal volgde. Daarna volgde nog een lerarenopleiding aan het VTI in Brugge. Tijdens mijn boeiende loopbaan werd ik een enthousiaste leerkracht. Ik gaf korte tijd les aan het VTI in Diksmuide en daarna kon ik aan de slag in het Tieltse VTI als leraar praktijk metaal. Ik sloot mijn loopbaan af in het Buso-onderwijs in Tielt als werkmeester.”

“Ik volgde het hoger onderwijs bij de Heilige Familie in Tielt en volgde de opleiding van kleuterleidster”, pikt Artlette Van Overbeke in. “Mijn loopbaan situeerde zich ook in het onderwijs. Ik gaf eerst twee jaar les in Meulebeke aan het eerste kleuter. Ten slotte keerde ik terug naar Tielt, naar de eerste kleuterklas van het Sint-Jozefsinstituut.”

Kleinkind Astrid

Het onderwijs en kinderen iets bijleren lagen hen steeds na aan het hart. “We beleefden mooie en leuke jaren tussen de schoolbanken”, zegt Artlette. “Ik leerde Jacques kennen op school in het college in Tielt. We volgden er beiden Engelse les en daar ontstond onze liefdesrelatie. We stapten 50 jaar geleden in het huwelijksbootje. Ons huwelijk werd gezegend met een dochter Els en een zoon James. Nu zijn we oma en opa van ons kleinkind Astrid, die intussen ook al 18 jaar is.”

Straatcomité

“Vandaag de dag zijn we beiden op welverdiende rust en we hebben het goed”, gaat Jacques verder. “We wonen hier heel graag in de Klijtenstraat. Ik zit zelfs in het straatcomité en help mee activiteiten in elkaar te steken. In de zomer is er jaarlijks een barbecue met een leuk straatfeest. Op die manier vergeet je de bewoners van onze straat niet en blijft het sociaal contact bestaan. Daarnaast laat het schoolgebeuren mij nog niet helemaal los. Ik zetel nog altijd in het bestuur van de oud-lerarenbond VTI Tielt.”

(NS)