Goud voor Walter Vanderheyden en Kristien Vanwettere uit Deerlijk: “Betrokken bij buurtwerking”

Walter Vanderheyden (74) en Kristien Vanwettere (66) uit de Driesknoklaan op de Vogelwijk, vierden hun gouden huwelijksjubileum. Er was dus een feest voor de familie en vrienden, met tussendoor een officieel tintje vanwege het gemeentebestuur.

De gouden Walter en Kristien, samen met hun familie en een afvaardiging van het gemeentebestuur tijdens het jubileumfeest. © MVD

“Wij behoren graag tot de velen die jullie op zo’n feestdag komen gelukwensen. Ook proficiat aan de kinderen en kleinkinderen van deze bekende Deerlijkenaren”, startte burgemeester Claude Croes in de feestzaal zijn toespraak.

Walter is afkomstig van Harelbeke in een kroostrijk gezin, waar hij zes zussen telde. Hij werkte zijn hele leven in de textielsector, onder meer bij Vanneste-Verwee in Sint-Lodewijk en Desmet-Dejaegere in Kortrijk.

Kristien is een geboren en getogen Deerlijkse. Zij groeide op in een gezin van drie kinderen in de Olekenbosstraat op de Belgiekwijk. Ook Kristien werkte in de textielsector en dit onder meer bij Depla in de eigen gemeente en Desmet-Dejaegere in Kortrijk.

Kermis op de Vogelwijk

Het gezin van Walter en Kristien breidde uit met Nancy en Mario en er zijn drie kleinkinderen. De jubilarissen waren en zijn ook nauw betrokken bij de festiviteiten in de buurt en Sneppe-Vogelwijk.

De burgemeester: “Zo waren zij trouwe medewerkers in de vele jaren dat er op de Vogelwijk een kermis was.”

“Ik herinner mij de loopwedstrijden en zelfs de hondenkoersen aldaar. Ook een handje toesteken met de werking van de voetbalploeg op de Sneppe-Vogelwijk siert hen. Niets is hen ook maar teveel gevraagd.”

In hun vrije tijd gaan Walter en Kristien wandelen en fietsen. Walter is een kaarter en de Pocket Snooker is zijn geliefde locatie. Wat reizen betreft gaat hun voorkeur naar de kust uit.

Het gouden feest werd genoteerd en ondertekend in het gulden boek van de gemeente. Er waren ook geschenken vanwege het bestuur en daarna was het tijd om nogmaals te klinken op de gouden Walter en Kristien. Tussendoor mocht de familie, samen met de afvaardiging van het gemeentebestuur, poseren voor de groepsfoto. (MVD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.