Goud voor Roland Spiessens en Roza Dedeurwaerder uit Tielt: “Liefde op de werkvloer”

Roza Dedeurwaerder en Roland Spiessens werden met hun familie gefeliciteerd door het stadsbestuur. © WME
Redactie KW

Vijftig jaar geleden stapten Roland Spiessens (75) en Roza Dedeurwaerder (70) in het huwelijksbootje. Voor hun gouden jubileum werden ze ontvangen in Huis Mulle de Terschueren.

“We zijn beiden geboren en getogen Tieltenaars”, vertelt Roland Spiessens. “Mijn vrouw beleefde haar jeugdjaren langs de Hoogstraat en ik op de Poelberg. Tot aan mijn 13de ging ik naar de Poelbergschool en daarna trok in naar het VTI in Tielt. Ik volgde de richting metaal. Ik wilde mechanica volgen, maar in Tielt bestond die richting niet. Daardoor trok ik nog enkele jaren naar Kortrijk en volgde mechanica aan de vakschool. Tot aan mijn 18de liep ik school. Roza ging tot aan de leeftijd van 14 jaar naar de Appostelines in Tielt. Na het schoollopen vonden we beiden werk bij de drukkerij Lannoo in Tielt. Je kan het al raden. We leerden elkaar daar goed kennen en werden verliefd. Een verliefd koppel dat besloot om te trouwen. Intussen is dat 50 jaar geleden en nu zijn we dus een gouden koppel geworden.”

Vrijwilligerswerk

“Ik werkte slechts drie jaar bij de drukkerij”, gaat Roland verder. “Daarna volgde een boeiende en drukke loopbaan bij de Christelijke Vakbond. Ik vervulde er tal van taken en was bediende, hielp mee rond de jongerenwerking ACV en onder de functie Bouw en Industrie bij het arrondissement Kortrijk. Vele vergaderingen en besprekingen hoorden bij de job. Op mijn 53ste ging ik met pensioen. We zijn een koppel dat zich graag inzet bij tal van verenigingen en vrijwilligerswerk doet. Mensen helpen en bemoedigen waar nodig is ons ding. We gaan graag weg en zijn sociaal aangelegd. We zijn beiden vrijwilliger bij vzw De Gilde en Roza is daarnaast ook vrijwilliger bij Kind & Gezin. We zijn ouders van drie kinderen en trotse grootouders van zes kleinkinderen. We beschikken over een mooie familie en genieten van het gezellig samenzijn.”

(NS)