Goud voor Norbert en Monique

Een sfeerbeeld van de gouden huwelijksverjaardag: vooraan zien we Norbert en Monique met kleinzoon Melvin, dochter Greet, zoon Jan en de kleinkinderen Thijs en Liam. Achteraan staan schepen Blanckaert, burgemeester Liefooghe, Daivy Devreker, schepen en broer Johan Albrecht met echtgenote Maria Vanbeveren, schepen Avonture, kleinzoon Vince, Stephanie Lucidarme en schepen Sylvie Thieren. © Anne Bovyn
Redactie KW

Norbert Albrecht en Monique Vanbeveren uit Fortem zijn sinds 29 september een gouden echtpaar. Vorige zondag hebben ze dat feestelijk gevierd, samen met hun familie, de buren, enkele vrienden en leden van het schepencollege.

Norbert (73) is van Izenberge afkomstig, Monique (71) groeide in Alveringem op. Ze leerden elkaar kennen tijdens Fortem kermis.

“De vier eerste jaren van ons huwelijk huurden we een huis in Izenberge. Maar voor de rest hebben we altijd in onze huidige woning in Fortem gewoond”, vertelt Norbert. “Ik ben metaalarbeider van opleiding maar eigenlijk mag ik wel zeggen dat ik een beetje van alles kan: carrosserie, lassen, sanitair, metselen,… Is er binnen of buiten iets stuk, dan zal ik dat altijd eerst zelf proberen op te lossen.”

Monique werkte na haar huwelijk zes jaar lang als logistiek medewerker in de kliniek van Veurne. Het grootste gedeelte van haar actieve leven was ze huismoeder. “Het ziekenhuis was in die tijd lang niet zo groot als nu, maar in die zes jaar heb ik er allerlei verschillende taken gedaan”, glimlacht Monique. “Ik werkte in de afwaskeuken, bracht maaltijden rond op de tweede verdieping en werkte in het onderhoudsteam van de vijfde verdieping. Na de geboorte van ons tweede kindje besliste ik om niet meer uit werken te gaan en er helemaal te kunnen zijn voor de kinderen.”

Norbert en Monique kregen drie kinderen: Koen, die overleden is, Greet die in Beauvoorde samen met Daivy Devreker een bakkerij heeft en Jan die met Stephanie Lucidarme ook in Alveringem woont. Vince, Melvin, Thijs en Liam zijn hun kleinkinderen.

Actieve senioren

Norbert en Monique zijn allebei actieve senioren. Norbert is een grote liefhebber van oldtimers en lid van twee oldtimerclubs. De vier wagens die hij in zijn bezit heeft, worden perfect onderhouden. Monique is graag in huis bezig: ze houdt van lezen, televisie kijken en koken met de vele groenten die haar man zelf in de muistuin kweekt: tomaten, prei, boontjes, sla, wortelen, aardappelen,… Norbert en Monique zullen nog lang nagenieten van het gezellige en geslaagde familiefeest vorige zondag. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier