Goud voor Noël Vanderbeke en Maddy Devolder uit Tielt: “Elkaar leren kennen in De Beiaard”

Noël Vanderbeke en Maddy Devolder vierden op zaterdag 18 mei hun gouden huwelijksverjaardag. Ze kregen een warme ontvangst in Huis Mulle de Terschueren en daarna volgde het familiefeest.

Noël Vanderbeke en Maddy Devolder hebben een dochter Nathalie. © WME

“Ik ben afkomstig van De Paanders in Meulebeke”, vertelt Maddy Devolder (71). “Ik volgde er het lager onderwijs en daarna trok ik naar Sint-Jozef in Tielt, waar ik leerde naaien. Ik was blij dat de schoolperiode achter de rug was en dat ik uit werken kon gaan. Ik kwam bij Defauw in Izegem terecht. Dat was een schoenenfabrikant en ik hielp mee in het huishouden. Aan de leeftijd van 17 jaar werkte ik bij Lannoo in Tielt als arbeidster.”

Noël Vanderbeke (72) is een echte Tieltenaar. “Ik beleefde er mijn jeugdjaren en volgde er het lager onderwijs. Mijn schoolloopbaan sloot ik af aan het VTI in Kortrijk. Ik leerde de stiel van metser. Ik werkte eerst enkele jaren bij de bouwfirma Vanryckeghem in Tielt en sloot mijn loopbaan af bij het bouwbedrijf Cortvriendt langs de Steenovenstraat in Tielt.”

Stamcafé De Kiste

“Ik leerde Noël kennen in De Beiaard in Tielt”, gaat Maddy verder. “In onze tijd was dat de plaats om gezellig samen te zijn en plezier te maken. Toen we twee jaar samen waren, stapten we in het huwelijksbootje. Ons huwelijk werd 50 jaar geleden voltrokken op De Paanders in Meulebeke. Na ons huwelijk woonden we eerst in de Bruggestraat in Tielt en iets later bouwden we ons eigen huis langs de Egemsesteenweg in Tielt. Ik had geluk want mijn vader was metser en mijn man ook. Het huis werd op die manier vlug gebouwd op eigen kracht. Door de jaren heen werden we ouders van een dochter Nathalie.” “Nu zijn we op welverdiende rust”, neemt Noël over. “Ik vul mijn dagen goed als lid van de kaartclub bij café De Kiste. Dat werd mijn geliefde stamcafé.”

(NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.