Goud voor Joseph Dewaele en Brigitta Verschaeve uit Deerlijk

© DRD
Redactie KW

Joseph Dewaele en Brigitta Verschaeve uit de Vrijputstraat zijn 50 jaar getrouwd. Naar aanleiding van hun gouden huwelijk werden ze in het gemeentehuis ontvangen.

Joseph Dewaele werd op 13 mei 1940 geboren in Vichte. Hij had een eigen bedrijf in de textielsector en schakelde daarna over op antiek en brocante. Brigitte Verschaeve zag het levenslicht op 5 juli 1944 in Sente (Kuurne).

Beroepshalve stond ze in het lager onderwijs. Eerst een zestal schooljaren in Moorsele en vanaf 1971 in Deerlijk. Ze trouwden op 2 juli 1969 en bouwden een mooi gezin uit met twee dochters, Hilde en Katlijne. Joeri en Christ vervoegden de familie en met Waud en Indy zijn er ook twee kleinkinderen.

Brigitta is lid van het zangkoor Volta, KVLV, de leesclub van Okra, Tuinhier en de Vereniging voor Ecologische Leef- en Teeltwijze (Velt). Ze heeft groene vingers. Joseph is een fervent fietser, lid van Okra, fan van voetbalclub SV Zulte Waregem en sinds 1981 bestuurslid van het feestcomité van Deerlijk-centrum. Hij volgt nauwgezet de wielerwedstrijden op televisie en houdt van schlagermuziek. Samen gaan ze ook graag op reis naar zonnige oorden. (DRD)