Goud voor Ileana en Eddy uit Waregem: “Garnaalvissen mooie herinnering”

Eddy Demeyer en Ileana Parmentier werden op het stadhuis ontvangen om er hun gouden huwelijksjubileum te vieren. Eddy werd in 1946 in Kortrijk geboren, Ileana een jaartje later in Hulste. Ze trouwden op 7 mei 1969 voor de ambtenaar van de burgerlijke stand in Hulste.

Eddy Demeyer en Ileana Parmentier vierden hun gouden huwelijksjubileum in het stadhuis van Waregem. © HDV

Eddy begon zijn loopbaan als mecanicien in een garage. Later werkte hij nog bij Unilin, in de Ford garage in Kuurne en uiteindelijk in Desselgem. Een arbeidsongeval gooide in 1984 helaas roet in het eten. Sinds 2011 geniet Eddy van zijn pensioen. Ontspanning vond hij vroeger in voetballen, vogelpikken en boogschieten op liggende en staande wip. Tegenwoordig houdt hij het bij biljarten. Hij was lid van de schutters Hof van Commerce en nu is hij aangesloten bij een biljartclub.

vlaszwingelen

Ileana zette haar eerste stappen op de werkvloer als textielarbeidster bij Decock in Kuurne. Later ging ze werken bij tapijtfabriek Vangheluwe en Alfa Sonalex in Waregem. Ook zij ging in 2011 op pensioen. Bloemschikken is haar favoriete hobby. Het huwelijk werd gezegend met dochter Saskia en zoon Kristof. Het gouden paar uit de Kamilleweg bewaart mooie herinneringen aan de geboorte van kleinzoon Yaron en de vele weekends aan zee waar Eddy ging vissen en garnalen ging slepen, die daarna thuis klaar gemaakt werden.

Eddy trok vroeger ook vaak samen met zijn vader naar ouden ambachtenmarkten waar ze het vlaszwingelen in de kijker zetten. (VVRK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.