Godelieve De Groot en Luc De Fraeye uit Waregem vieren gouden huwelijksjubileum: heel wat medailles gekregen

Godelieve en Luc werden met de familie in het stadhuis gehuldigd. © HDV
Redactie KW

Luc De Fraeye en Godelieve De Groot blikken terug op heel wat fantastische momenten in de jaren 60, zoals Woodstock of de eerste man op de maan. Maar vooral op hun huwelijk op 17 juli 1969.

Luc (72) zag het levenslicht in Waregem, Godelieve (71) in Kortrijk. Hun huwelijk werd voltrokken voor de ambtenaar van de burgerlijke stand in Waregem. Luc begon zijn loopbaan bij Bekaert Textiles. Hij werkte er tien jaar als ontwerper en textieltekenaar en dertig jaar als commercieel adviseur. In 2006 ging hij met pensioen. Luc is een bezige bij met veel hobby’s. Hij regisseert toneelstukken, houdt van wandelen, tuinieren, feedback geven aan zijn zelfstandige dochter en zoon en de kleinkinderen entertainen, gaat graag op reis en volgt het politieke en sociale gebeuren op de voet.

Luc is voorzitter van theater Kunst en Eendracht Waregem en lid van filmclub Willem Putman, de cultuurraad en adopt-a-grave Flanders Field American Cemetry. Zijn inzet leverde hem al heel wat eretekens en medailles op. Godelieve werkte als onderwijzeres en stond na haar loopbaan haar zoon nog enkele jaren bij in fitness Oxygen. In 2002 ging ze met pensioen. Stilzitten is ook niet aan haar besteed. Ze helpt de kinderen en zorgt voor de kleinkinderen en vind ontspanning in lezen, film, puzzelen, wandelen en reizen. Ze is penningmeester van Kunst en Eendracht, voorzitter van filmclub Willem Putman en lid van de wijnclub. Ook zij werd al meermaals om haar prestaties gehuldigd.

Het huwelijk van het gouden paar uit de Teugelstraat werd gezegend met twee kinderen: Eef en Freek. Die schonken hun ouders kleinkinderen Feike, Lieke, Ferre en Niel. (VVRK)