Gilbert Sabbe (81) uit Marke thuis overleden

Op donderdag 29 november is Gilbert Sabbe na een korte ziekte rustig ingeslapen thuis in Marke.

Gilbert werd geboren in Kortrijk en groeide op in de Munkendoornstraat. Zijn ouders startten in 1958 een klein Centra-winkeltje op Sint-Anna. Gilbert woonde het grootste deel van zijn leven op Sint-Anna. De laatste vier jaar woonde hij in de Kloosterstraat in Marke. Hij was de echtgenoot van Christiane Preneel. De kinderen zijn Jan (met Petra Flamand, Marke), Mieke (met Koen Soete, Ieper), Lieve (Bangkok, Thailand werkt voor Unicef) en Lode (met Ulrike Denys, Aalbeke). Er zijn twaalf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Gilbert liep school op Sint-Rochus en later in het college van Moeskroen. Hij werkte gedurende zijn volledige carrière tot aan zijn pensioen bij Van Marcke nv. Hij begon er op zijn 18de als bediende-magazijnier en groeide mee met de firma. Hij werd er productmanager. Gilbert was oud-Chiroleider bij Chiro Don Bosco, waar ook zijn zonen en kleinzonen betrokken werden. Jaarlijks ging hij mee met de reis van de oud-leiding in november. Meer dan 50 keer kon hij meegaan. Dit jaar moest hij hier echter voor passen wegens gezondheidsredenen.

Gilbert Sabbe (81) uit Marke thuis overleden

In zijn vrije tijd was de Markenaar graag buiten bezig. Hij werkte graag in zijn moestuin, en stond ook bekend om de ezels die hij kweekte en verzorgde. Wat begon met één ezel groeide uit tot een vijftal stuks. Hij ging vaak op wandel met één ervan en kon uren van zo’n wandeling genieten.

Gilbert hielp in 1968 mee het Sint-Elisabethkoor oprichten. Dat koor ging op in het Sint-Janskoor waar hij ook deel van bleef uitmaken. Op Sint-Anna richtte hij een kerkkoor op, dat hij ook lange tijd leidde. Gilbert was ook bestuurslid van Davidsfonds Marke.

De uitvaartdienst vindt plaats op donderdag 6 december om 10.30 uur in de Sint-Elisabethkerk in de Deken Camerlyncklaan in Kortrijk. (EDB – Begrafenissen D’Haene/Sereni)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.