https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gezin uit De Haan verwelkomt met Enola al twaalfde kindje. Of er nog een kindje bij komt? “Zeg nooit nooit”

Kelly De Loose en Nathan Vandeputte uit Wenduine met hun 12de kindje.© Benny Proot
Kelly De Loose en Nathan Vandeputte uit Wenduine met hun 12de kindje.© Benny Proot
Redactie KW

Het gezin Vandeputte uit Wenduine is sinds kort uitgebreid met een twaalfde kindje. Vrijdag werd dochter Enola geboren. Ondanks de uitgebreide ervaring bleef het voor mama Kelly een spannende ervaring en ook de kinderen keken enorm uit naar de komst van een nieuw zusje. Of het nu bij twaalf zal blijven is nog niet helemaal zeker. “Zeg nooit nooit”, aldus mama Kelly.

Sinds maandag is mama Kelly terug thuis met dochter Enola. Het zusje komt in Wenduine terecht in een warm nest met oudere broers en zussen Emori, Abbygail, Heath, Ashley, Alysha, Ashton, Hailie, Braxton, Nathaniel, Tommy en T’Jay.

Blijft speciaal

Het gezin was onlangs nog te zien in het televisieprogramma ‘Don’t worry, be happy’. “De bevallig is goed verlopen. We stellen het allebei goed.”

Kelly heeft dan wel ruime ervaring met geboortes, toch blijft het zeker iets speciaal. “Het blijft toch wel spannend hoor, maar uiteindelijk is alles goed verlopen en was ze daar na enkele uurtjes in de bevallingskamer.” Nu mama en dochter terug thuis is het even wennen aan de nieuwe routine.

“We komen snel terug op onze plooi, maar het is toch een beetje aanpassen nu ik weer borstvoeding geef.” De broers en zussen waren alvast heel blij met Enola. “Ze zijn echt opgetogen over hun nieuwe zusje.” In totaal heeft het gezin nu zes jongens en zes meisjes.

Zeg nooit nooit

Kelly liet eerder ook al optekenen dat 12 een mooi getal is om te stoppen. “Normaal gezien zullen we nu stoppen, maar zeg nooit nooit.” Het gezin is ondertussen bekend in Wenduine. “We hebben heel wat positieve reacties gekregen op het televisieprogramma. Veel mensen hebben iets gestuurd dat we dat goed deden.”

Het was papa Nathan die de naam voorstelde voor de nieuwste spruit. “We hadden de naam gehoord in een reeks en vonden het wel mooi klinken. We hebben alleszins nog geen inspiratie te kort om namen te vinden”, lacht Kelly.

(LB)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.