Ferm Kinderopvang in Zwevezele nu ook voor allerkleinsten

(foto Nele)
Redactie KW

Panda’s is de nieuwe naam van de allerjongste groep bij Ferm Kinderopvang. Kinderen vanaf 2,5 jaar kunnen tijdens de vakanties vanaf heden terecht in de buitenschoolse kinderopvang en dit ook in de gemeente Zwevezele.

“Dat de vraag naar opvang voor de jongste kleuters hoog is in de regio bleek meteen duidelijk uit het nieuwe aantal inschrijvingen”, verklaart Tom Braet (CD&V), schepen van Kind- en Gezinsbeleid.

“Tijdens de afgelopen zomervakantie gingen er al 31 kinderen tussen 2,5 en 3,5 jaar naar Ferm Kinderopvang. Tot nu toe konden gezinnen met deze kleintjes niet terecht in de buitenschoolse opvang in Zwevezele. Recent werd ook in de afdeling van Wingene een bijkomend aanbod gecreëerd. Na een positieve evaluatie besliste het gemeentebestuur om deze werking ook in Zwevezele op te starten.”

Aparte ruimte

Toen Ferm Kinderopvang Zwevezele drie maanden geleden verhuisde naar een nieuwe vestiging, aan basisschool De Vlieger langs de Pastorijstraat 55 in Zwevezele, kon ze dankzij extra steun van de gemeente Wingene een aparte ruimte inrichten voor de jongste groep.

“De kinderen kunnen geleidelijk aan wennen aan de vele nieuwe gezichten en de nieuwe omgeving. De kinderbegeleidsters helpen hen graag”, vult Ingrid Jacobs aan die regiomanager is bij Ferm Kinderopvang.

“Op de speelplaats spelen de allerkleinsten samen met de andere kinderen, maar krijgen wel extra aandacht van hun vaste begeleider. Tijdens de drukste periodes vormen de kleinsten een apart groepje en zorgen de vaste begeleiders voor aangepaste activiteiten in het eigen lokaal. Jobstudenten helpen graag mee met de organisatie van een dagprogramma. Wie moe is, kan ’s middags een dutje doen.”

Vanaf 3,5 jaar, of wanneer de kinderen er klaar voor zijn, stappen ze over naar de grote groep. De meesten zijn dan al goed vertrouwd met de speelplaats van kleuterschool De Vlieger en dat is een belangrijk pluspunt.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier