Ereschepen Paul Dedeken overleden

© GJZ
Redactie KW

Paul Dedeken werd op 12 mei 1944 in Sint-Denijs geboren. Een plaats waar hij van hield en waar hij ook heel actief was. In zijn studententijd volgde hij onder meer dictie aan het conservatorium in Gent. Acteur Jo Demeyere en actrice Chris Lomme waren medestudenten. Beroepshalve was hij aan de slag bij uitgeverij Houtland waar hij in de groothandel stond voor allerhande papierartikelen en wenskaarten.

Politiek actief

Paul was voorzitter van het Sint-Dionysius zangkoor, hij was ook een tijdlang scheidsrechter voor de KBVB en was 20 jaar lid van het scheidsrechterscomité. In 1977 werd Paul verkozen tot gemeenteraadslid en was van 1978 tot 1982 schepen in Zwevegem. Hij kreeg de titel van ereschepen en eregemeenteraadslid. In 2012 probeerde Paul een politieke comeback te maken en stond hij bij de gemeenteraadsverkiezingen op de lijst Gemeentebelangen. Hij raakte evenwel niet verkozen.

Paul Dedeken was ook sterk begaan met de verbroedering tussen Zwevegem en Lorsch en Le Coteau. Hij was zelfs voorzitter van het verbroederingscomité.

Herdenkingsdienst in november

Paul was gehuwd met Jenny Verbaeys en vader van Peter. Jasper was zijn kleinkind. De uitvaartplechtigheid had volgens de coronarichtlijnen plaats in strikte familiekring.

Een herdenkingsdienst opgeluisterd door het Sint-Dionysiuskoor is voorzien op zondag 29 november om 10 uur in de Sint-Dionysiuskerk in Sint-Denijs. (GJZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.