Erehaag van 80 (achter)kleinkinderen brengt laatste groet aan André Loosveldt

Redactie KW

In de Sint-Niklaaskerk van Rekkem werd op 7 november afscheid genomen van André Loosveldt (97). Tussen een erehaag van zijn tachtig (!) (achter)kleinkinderen, die wegens de coronamaatregelen de kerk niet binnen mochten, maakte de Rekkemnaar zijn laatste tocht.

André stierf dinsdag 3 november aan corona in woonzorgcentrum Zilvervogel waar hij sinds 2010 verbleef. Hij raakte al besmet tijdens de eerste golf van het virus in maart. Daar genas hij van zonder echt ziek te zijn geweest. In de tweede golf raakte hij opnieuw besmet, dit keer wel met ernstige symptomen. Die werden hem fataal. Op 3 november gaf de kranige man, omringd door zijn familie, de strijd op.

André was een familieman en had zijn tien kinderen, waarvan er intussen eentje overleed, heel graag rond zich. Zij waren zijn steun en toeverlaat: zeker nadat hij in 2016 zijn echtgenote Geneviève Deschamps verloor.

André was een vat vol verhalen, over zijn carrièrewending van meestergast tot verzekeraar (in dit laatste opgevolgd door zoon Stefaan) en over zijn inzet – vaak samen met zijn vrouw – als kajotter. Priester Jozef Cardijn was zijn grote voorbeeld. Rekkemnaars blijven hem ook kennen als gewezen ACW-voorzitter en gemeenteraadslid. Dit laatste voor zes jaar.

Erehaag van 80 (achter)kleinkinderen brengt laatste groet aan André Loosveldt

Erehaag met witte bloemen

Haar vader een laatste groet brengen zoals velen zouden willen, kan door corona niet volgens oudste dochter Chris. “Wij mogen als kinderen met hun echtgenoten net allemaal de kerk binnen. De klein- en achterkleinkinderen niet.” Na de dienst hadden zij zich daarom opgesteld in een grote erehaag tussen de kerk aan de Moeskroenstraat en het kerkhof aan de Sint-Niklaasdreef. De meesten hadden een witte bloem in de hand en begeleidden hun diep bedroefde ouders naar Andrés laatste rustplaats. Sereen en aangedaan, niet goed begrijpend dat een deugddoende knuffel er zelfs niet meer vanaf kon.

(AV/Foto AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier