Eerste steen van vervangingsnieuwbouw !mpuls in Menen is gelegd

We zien Guy Blancke (voorzitter Impuls), schepen Renaat Vandenbulcke, burgemeester Eddy Lust en Sonny Ghesquiére (directeur !mpuls). Zij legden de eerste steen van de nieuwe sociale woningen. © Wilfried Ossieur
Redactie KW

Vrijdagavond werd door de Bouwmaatschappij !mpuls op de hoek van de Acacialaan en Olmenlaan de eerste steen gelegd van de vervangingsnieuwbouw.

In totaal komen er twintig sociale woningen. De onderste woningen zullen één slaapkamer hebben, de bovenste twee slaapkamers.

Energiezuinig

“Renoveren of slopen van de bestaande woningen was geen optie”, zegt directeur Sonny Ghesquiére. “Het was geen evidente keuze, niet bouwtechnisch, maar ook niet op menselijk vlak. We zouden mensen moeten laten verhuizen, hen wegtrekken uit hun omgeving waart ze al lang wonen. Toen maakten we de keuze om te kiezen voor een vervangnieuwbouw. We hebben gekozen voor een kwaliteitsvolle en energiezuinige woongelegenheden. De woningen zijn uitgerust met een waterpomp, vloerverwarming en er komen ook zonnepanelen. “

De eerste fase van de werken starten nu met de bouw van acht woningen, daarna volgt de bouw van de laatste 12 woningen. Het is het laatste project van !mpuls Menen. De komende projecten zullen gerealiseerd worden door !mpuls Menen-Wervik. (WO)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier