Eerste steen residentie Sint-Amand in Zwevegem eindelijk gelegd

Volgens de plannen zou de ruwbouw winddicht moeten zijn tegen maart 2023, de oplevering van de appartementen is voorzien tegen het najaar 2023. © GV
Redactie KW

Na een aanslepende procedure kon donderdagavond eindelijk de eerste steen gelegd worden van de nieuwe residentie Sint-Amand.

Het appartementsgebouw komt pal in het centrum van Zwevegem, op de hoek van de vernieuwde Kortrijkstraat en Harelbeekstraat. Het ligt vlak tegenover de Sint-Amandkerk, dit verklaart dan ook de naamkeuze van de residentie.

Het project zelf omvat 23 appartementen, 2 handelsruimtes of kantoren en een ondergronds garagecomplex. Ook komt er een mooie gemeenschappelijke zuid gerichte binnentuin.

Aanslepende procedure

In oktober 2015 werd met de eigenaars van de grond een overeenkomst bereikt. Toen volgde er een aanslepende procedure. “Daarin werden wij steeds ondersteund door de Gemeente Zwevegem en werd uiteindelijk door de raad van vergunningsbetwisting de bouwvergunning in oktober 2018 definitief bekrachtigd.”, vertelt Lieven Thiers.

In oktober 2021 werden door de firma Govaere de werken opgestart. De eerste week van september 2022 werd het ondergronds garagecomplex afgewerkt, zodat men op de vloerplaat de eerste steenlegging kon laten doorgaan. Deze taak werd door burgemeester Doutreluingne uitgevoerd.

Planning

Volgens de plannen zou de ruwbouw winddicht moeten zijn tegen maart 2023, de oplevering van de appartementen is voorzien tegen het najaar 2023.

Ondanks de stijgende grondstoffen- en energieprijzen garandeert de Groep Thiers een vaste prijs van de ondertekening van de overeenkomst tot de sleuteloverdracht. (GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier