https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Drie mama’s onder hetzelfde dak in Oostkamp

Kelly Vandenbroucke met haar mama Marlinda Degrande en vijf van haar zeven (plus)kinderen: Evie, Zara, Zoë, Luna en Elysee. Steffie en Thymen ontbreken. Ook Harvey, het zoontje van Evie, staat niet op de foto. (foto GST)
Kelly Vandenbroucke met haar mama Marlinda Degrande en vijf van haar zeven (plus)kinderen: Evie, Zara, Zoë, Luna en Elysee. Steffie en Thymen ontbreken. Ook Harvey, het zoontje van Evie, staat niet op de foto. (foto GST)
Redactie KW

Samen met je mama Moederdag vieren, is niet altijd evident in deze tijden waar we in onze bubbel moeten blijven maar in het gezin van Kelly Vandenbroucke (37), (plus)mama van zeven kinderen houden ze vast aan de traditie om op deze dag de mama’s te verrassen met kleine attenties, elkaars gezelschap en een fijn ontbijt in Oostkamp.

Kelly is de echtgenote van Pascal Van Volsem (47). Naast haar groot gezin is ze de drijvende kracht achter het sauna en wellnesscenter Reposa. Het gezin woont samen met hun kinderen en met de ouders van Kelly in de Magere bossen in Ruddervoorde.

Het is een Moederdag waar drie generaties mama’s samen gevierd worden. Oma Marlinda Degrande is mama van twee kinderen. Kelly Vandenbroucke is de (plus)mama van Steffie Van Volsem (28), Evie Van Volsem (26), Thymen van Volsem (20), Zara Renier (18), Zoë Renier (16), Luna Van Volsem (14) en Elysee Van Volsem (10) . Ook Evie geniet mee als mama, ze heeft een zoontje Harvey (4). Het speciale van deze drie mama’s is dat ze allemaal onder één dak wonen en dus ook samen uitgebreid kunnen gevierd worden.

Samen ontbijten

Moederdag wordt binnen de familie al zeer lang volgens een vast stramien gevierd. “Papa gaat met de fiets naar Oostkamp om een uitgebreid assortiment broodjes en dan ontbijten we allemaal samen. Waarna we elk op onze beurt met de bijhorende cadeautjes komen voor oma en mama”, vertelt Zoë. Het zijn niet altijd grote geschenkjes maar het zijn er altijd die uit het hart gegeven worden. Zo vertelt Elysee: “Ik heb eigenlijk al een beetje verklapt dat ik in school een theelichtjeshouder gemaakt heb voor moederdag. Een verrassing is het dus eigenlijk niet meer maar mama zal er toch blij mee zijn.”

Ik hoop dat onze traditie nog lang behouden mag blijven

Zara zal het dit jaar beperkt houden met een aankoopbon uit een modewinkel. “Zo kan mama zelf kiezen wat ze wil maar ik wil eventueel wel meegaan op koopjesjacht”, lacht Zara.

“Wat de familie wel is bijgebleven uit het verleden is dat Zoë eens een eigen geschreven versje heeft gebracht voor Moederdag maar toen we haar vroegen of ze het nog kende, antwoordde ze negatief. “Ik was wel zeer ontroerd door dit toch wel speciale moederdagversje”, voegt Kelly er snel aan toe.

Traditie behouden

Ook voor oma Marlinda is Moederdag toch altijd toch wel een beetje speciaal. “Vroeger brachten we altijd een bezoekje bij mijn ouders en schoonouders met een cadeau. Het was soms in moeilijke omstandigheden maar we hebben, ondanks alles, nooit een Moederdag of Vaderdag overgeslagen.”

“Ik hecht er dan ook zeer veel belang aan dat mijn man Erwin en ik deze dag samen met Kelly en haar gezin kunnen vieren. Ik hoop dat deze traditie in onze familie nog lang mag blijven bestaan een ook verdergezet zal worden door mijn kleinkinderen.”

Een papa voor Harley

Als we peilen naar wat mama Evie mag verwachten van Harvey voor Moederdag antwoordt ze ludiek. “Hij is als vierjarige nog te klein om met een eigen geschenkje af te komen maar hij zal wel iets gemaakt hebben op school. Een mooi Moederdaggeschenk zou een papa voor Harvey zijn.” (lacht)

“Als cadeau voor mama Kelly, zou ik graag eens met haar op citytrip gaan”, zegt Evie nog. “Maar er is nog niets concreet, we zien wel.” (Geert Stubbe)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.