Diamanten jubileum voor Gerarda Mortier en José Wittevrongel uit Tielt

José Wittevrongel (84) en Gerarda Mortier (81) mochten hun diamanten huwelijksverjaardag vieren. Ze werden hartelijk ontvangen in Huis Mulle de Terschueren en daarna vond het familiefeest plaats.

Gerarda Mortier en José Wittevrongel werden ontvangen door burgemeester Els De Rammelaere en schepen Simon Bekaert. © Foto WME

“Ik ben afkomstig van Tielt en kom uit een gezin van drie kinderen”, vertelt José. “Ik heb nog een zus en mijn broer is overleden. Ik liep school in Tielt. Na het lager onderwijs volgde ik nog een extra cursus boekbinder. Die kwam goed van pas. Ik vond mijn allereerste job bij de boekuitgeverij Lannoo. Ik deed er verschillende werken in het bedrijf en boekbinden hoorde erbij. Ik deed mijn job heel graag en werkte mijn volledige loopbaan bij Lannoo.

Gerarda is ook afkomstig van Tielt. “Ik kom uit een gezin van vier kinderen”, zegt ze. “Ik heb nog een broer en een zus, mijn andere zus is overleden. Ik liep school in de Sint-Jozefschool. Na mijn schoolplicht kon ik al vlug aan de slag. Ik werkte onder meer bij de vroeger firma Vandermeiren in Tielt. Dat was een textielfabriekje.”

Drie kleinkinderen

“Ik leerde José kennen via mijn neef”, gaat Gerarda verder. “Zij waren goede kameraden en zo ontmoette ik José vaak. Na een babbeltje volgde een afspraakje en dat leidde tot een huwelijk. We trouwden op 2 mei 1958. Na ons huwelijk vonden we onze eerste stek langs de Hulststraat in Tielt. We woonden daar niet zo lang en verhuisden naar de Plantijnstraat. Als laatste kwamen we in de woonwijk langs de Tulpenlaan terecht, waar we nu nog altijd graag wonen.”

Het gezin breidde uit met een zoon Dirk. “Hij is gehuwd en woont in Lembeek. De familie werd groter en drie kleinkinderen kwamen erbij: Elisabeth, Astrid en Mathilde. Samen hebben wij het goed en ik hoop dat dit geluk nog lang mag blijven duren. José was vroeger een visliefhebber en ging vaak vissen. Daar is hij mee gestopt en nu geniet hij van onze mooie tuin. Ikzelf doe het huishouden en zo blijf ik in beweging.” (NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.