Diamanten feest voor Willy Vande Walle en Simonne De Boever uit Tielt

Willy Vande Walle en Simonne De Boever werden met hun familie ontvangen in Huis Mulle de Terschueren. © WME
Redactie KW

Willy Vande Walle (85) en Simonne De Boever (84) mogen zich een diamanten paar noemen. 60 jaar geleden stapte het koppel in het huwelijksbootje. Ze beleefden mooie momenten en hun huwelijksverjaardag werd gevierd met een ontvangst in Huis Mulle de Terschueren.

“We zijn beiden geboren en getogen Tieltenaars”, vertelt Willy Vande Walle. “Ik ging naar het college in Tielt en volgde daarna de richting uurwerkhersteller. Simonne volgde de richting schoenstikster. Vroeger waren dat beroepen die heel veel toekomst brachten. Intussen is dat veranderd. We leerden elkaar kennen in Den Beiaard in Tielt, waar er een toneelopvoering plaatsvond. We stapten in het huwelijksbootje en gingen in Roeselare wonen. We hielden een juwelierszaak open en ik deed de herstellingen aan horloges. Zes jaar bleven we in Roeselare en ten slotte trokken we naar Moeskroen. Meer dan 20 jaar runden we een succesvolle juwelierszaak. Momenteel is dat een uitstervende job geworden. Heel spijtig, maar de tijden veranderen. Ik groeide op tussen de juwelen en de horloges. Mijn vader richtte de juwelierszaak Vande Walle op en dat werd een vaste waarde in Tielt. Mijn broer Eric nam de winkel over en de familiezaak bestaat nog steeds.”

Operette

Tijdens hun vrije tijd gingen Willy en Simonne vaak naar het toneel. “Ik ben zelfs de stichter van het Tielts Operette Podium, dat ontstond in het jaar 1976. Dat was een succesverhaal en samen met mijn vrouw beleefde ik er mooie momenten. Ik nam de regie in handen, vervulde een komische rol en noem maar op. Nu we wat ouder geworden zijn, is het niet zo eenvoudig meer. De gezondheid is niet meer zo goed, maar gelukkig zijn we nog samen in ons huisje. We helpen elkaar waar nodig. We hebben een dochter en zijn opa en oma van twee kleinkinderen”, rondt Willy Vande Walle af.

(NS)