Diamanten feest voor Noël Vander Meulen en Maria Vande Walle uit Tielt

Noel Vander Meulen en Maria Vande Walle werden samen met hun familie ontvangen. © WME
Redactie KW

Noël Vander Meulen en Maria Vande Walle vierden hun diamanten huwelijksverjaardag op vrijdagnamiddag 24 mei. De jubilarissen kregen een warme ontvangst in Huis Mulle de Terschueren.

“We zijn beiden 89 jaar en vierden onze diamanten huwelijksverjaardag”, vertelt Maria Vande Walle. “Het werd een mooie dag en de ontvangst van burgemeester en schepenen was heel aangenaam. Ik ben afkomstig van Wingene en Noël is een echte Tieltenaar. Ik volgde het lager onderwijs in Wingene en trok daarna nog enkele jaren naar de Burgerschool in Roeselare. Noël trok na het lager naar het college in Tielt. We leerden elkaar kennen in de Beiaard in Tielt. In die tijd was de Beiaard de plaats om samen te komen. We raakten aan de praat en het klikte goed. We besloten om in het huwelijksbootje te stappen.”

Twee dochters

Na hun huwelijk kozen ze ervoor om in Tielt te wonen. “We runden een gemengd landbouwbedrijf langs de Dentergemstraat. Dat waren mooie jaren. Het landbouwleven is heel aangenaam en brengt gevarieerd werk met zich mee. Toen we op rust gingen, trokken we naar onze nieuwe woonst in de Driesstraat. Ons gezin werd uitgebreid met twee dochters: Katleen en Sonja. Nu zijn we al oma en opa van drie kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen.” (NS)