Diamant voor Monique en Juliaan uit Zulte: samen voetbalclub proper gehouden

(foto MVW) © MVW
Redactie KW

Monique Gourmand (81) en Juliaan Chanterie (83) werden ontvangen en gehuldigd in het gemeentehuis ter gelegenheid van hun diamanten huwelijksjubileum.

De huwelijksdag van 60 jaar geleden is nog niet vergeten. Juliaan Chanterie en Monique Gourmand werden man en vrouw en mochten heel wat genodigden verwelkomen op het trouwfeest in de zaal van café De Eendracht, het voetballokaal van Eendracht Machelen. Een accordeonist met orkest bracht er de stemming in.

Juliaan was gedurende één jaar een bakkersgast. Hij gooide het daarna over een andere boeg en werkte tientallen jaren in het metaalbedrijf Romeca in Deinze. Monique profileerde zich vooral als de huisvrouw die zorgde voor de opvoeding van de dochters Marleen en Sabine. De familie werd uitgebreid met drie kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.

Kleedkamers

“Ik heb gedurende liefst 34 jaar de kleedkamers en de kantine van de voetbalclub Eendracht Machelen gekuist“, blikt Juliaan terug op het vrijwilligerswerk dat hij altijd met plezier heeft gedaan. Twee jaar geleden, toen hij de leeftijd van 80 jaar al voorbij was, is hij ermee gestopt.

“In het laatste jaar van mijn bezigheden in de kleedkamers en de kantine kreeg ik een helpende hand van mijn echtgenote”, aldus nog Juliaan. Dat alles is intussen verleden tijd. De twee diamanten huwelijksjubilarissen genieten vooral van de huiselijke rust. (RMN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier