Diamant voor Henri en Jeannine: “Elkaar beter leren kennen tussen het hooi”

Henri Lepouttre (82) en Jeannine Vancauwenberghe (80) uit de Candeléstraat vierden hun diamanten huwelijksjubileum. Het koppel trouwde op 15 februari 1958 in Rollegem.

Henri Lepouttre en Jeannine Vancauwenberghe vierden hun diamanten huwelijksjubileum. © JVGK

Henri Lepouttre, die opgroeide als vijfde van zes kinderen, ging vroeger helpen bij de boer om een centje bij te verdienen. Hij ploegde het land om, in die tijd nog met een paard. Jeannine, die nog een broer en twee zussen had, werkte daar ook. Zij hielp de boerin met het huishouden. Tussen het hooi leerde het koppel elkaar beter kennen. Henri en Jeannine trouwden 60 jaar geleden in Rollegem en vierden feest in Au Chevalier in Bellegem.

Het huwelijk werd gezegend met twee zonen, Jean-Claude (59), die getrouwd is met Martine Durnez en Jean-Marie (57). Lucy (31), samenwonend met Michael Vanhoenacker; Heidi (29), getrouwd met Stijn Verenneman en Daisy (27), samenwonend met Glenn Valcke, zijn de kleinkinderen. Remy is het achterkleinkind en een tweede is op komst.

Dol op bakken

Henri bleef zijn hele leven zijn werkgever Motte trouw, een textielspinnerij in Moeskroen waar hij 40 jaar als heftruckchauffeur werkte. Ook Jeannine werkte daar bijna haar volledige carrière. Henri en Jeannine vertrokken in 1964 voor twee jaar naar Halymer Ontario in Canada met hun kinderen, en werkten daar bij een tabaksboer. Andrea, de zus van Henri woonde daar.

Diamant voor Henri en Jeannine:
© JVGK

Al bijna zijn hele leven kweekt Henri samen met Jeannine groenten in de eigen tuin, die wordt omgeploegd met een tractor. Jeannine verzorgt er ook de vele bloemen en houdt enorm van bakken. De kinderen en kleinkinderen smullen graag van Jeannines overheerlijke klaaskoeken. Henri houdt van biljarten en een pintje drinken met vrienden in zijn favoriete café. (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.