De Sint en zijn Pieten trokken met paardenkoets door Harelbeke

De Sint passeerde ook bij de KSA.©LUDO-OSTIJN Ludo Ostijn
De Sint passeerde ook bij de KSA.©LUDO-OSTIJN Ludo Ostijn
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Zaterdag trok de Sint met zijn Pieten een hele dag uit om de brave kinderen in groot Harelbeke te begroeten: een rit van 32 kilometer.

Het hoog bezoek toerde in de voormiddag in Stasegem en Harelbeke en in de namiddag door Bavikhove en Hulste. “Zo konden alle kinderen dit jaar de Sint toch eens in het echt zien. Door corona kan dit niet”, zegt koetsmenner Stijn, die voor de gelegenheid chic uitgedost was en extra dekentjes had voorzien tegen de koude.

“Wij zijn opgetogen met de uitnodiging en het goede nieuws is dat er dit jaar geen stoute kinderen zijn. Het was een plezier om al die blijde kindergezichtjes en al die lieve inwoners te zien. Het deed me ook reuzeplezier dat iedereen de nodige afstand bewaarde en een mondmasker droeg”, aldus de goedheilige man.

“De kinderen toonden honderden tekeningen, maar ik mocht ze niet in ontvangst nemen wegens dat vreselijke covid-19. We mochten met de koets niet stoppen. Maar geen nood: ik vroeg hen de kunstwerkjes in hun schoentje te stoppen en beloofde die zaterdagnacht op te halen. Ik mocht ook geen snoep uitdelen, maar dat zal zondagmorgen wel op zijn plaats liggen bij de kinderen thuis. Het komt er heel snel aan. Mijn Pieten dragen daar wel zorg voor. Mijn oude benen kunnen dit niet altijd alleen aan.”

Met de koets langs tientallen straten

De Sint vergat niemand op zijn toer. Hij passeerde langs tientallen straten en hield extra halt bij alle jeugdbewegingen en de woon- en zorgcentra van Zorgbedrijf Harelbeke. “Dat was zo attent. Ze staken de bewoners en al onze lieve medewerkers een hart onder de riem met hun extra ritje rond het woonzorgcentrum De Vlinder. Veel dank voor dit mooie gebaar”, luidt het bij De Vlinder.

De Sint had ook lof had voor de koetspaarden Donna en Billie. “Koetsmenner Stijn gaf hen extra haver. Ze deden dat excellent, bijna zo goed als mijn schimmel ‘Slecht-Weer-Vandaag’”, aldus de goedheiligman die zondagavond terug naar Spanje trekt.

“We wilden deze koetstoer per se doen en zijn erg tevreden dat dit gelukt is met een zeer mooie opkomst. Magnifiek en positief in deze donkere periode. Al die glunderende kindergezichtjes en tevreden ouders doen deugd om te zien. Er was geen enkele straat waar geen volk te zien was. De bewoners zijn echt dankbaar”, aldus Hilde, Ingrid, Francis, Hannes, Koen en Stijn, die ook de lokale politie bedanken voor de perfecte discrete begeleiding.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.