Christine Baert en Eric Desmedt uit Desselgem vieren gouden jubileum: huwelijksreis met hindernissen

Christine Baert was een beetje ontgoocheld toen Eric Desmedt op hun eerste afspraakje op de kermis in Desselgem zonder auto opdaagde. Ze had immers wat opgeschept over de auto tegen haar vriendin. Gelukkig konden ze er goed om lachen en op 1 september vierden ze hun gouden huwelijksjubileum.

Christine en Eric mochten tijdens hun feest een delegatie ven het stadsbestuur begroeten. © HDV

Eric (75) werd in Kortrijk geboren, het wiegje van Christine (70) stond ook klaar in Kortrijk.

Eric werkte bij Bekaert en werd er drie keer tot laureaat van de arbeid bekroond. In 2009 ging hij met pensioen. Hij is een fervent bezoeker van de bibliotheek.

Christine begon haar loopbaan in een kinderkledingatelier. Ze deed ook seizoensarbeid in de landbouw. Na 1985 werd ze huisvrouw en nam ze de zorg voor kinderen Steven en Kristof op zich. Nu zorgt ze graag voor kleinkinderen Maythé, Vinz en Quynh. Ze gaat graag fietsen en winkelen. Een reisje slaat ze niet af. Ze bewaart mooie herinneringen aan een driedaagse uitstap met de turnclub naar de Wereldtentoonstelling op de Heizel en aan hun huwelijksreis naar Oostenrijk. Na een lange rit met de boemeltrein kwamen ze eindelijk ter plaatse, waar ze de enige hotelgasten bleken te zijn. Een halve eeuw later kunnen ze er in de Sprietestraat in Desselgem nog steeds hartelijk om lachen. (VVRK foto HDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.