Christiane Vermeulen en Firmin Tanghe uit Kanegem vieren hun gouden jubileum

Christiane Vermeulen en Firmin Tanghe vierden met hun familie hun gouden jubileum. © Foto WME
Lieven Vancoillie

Christiane Vermeulen en Firmin Tanghe uit Astenhove zijn geen huismussen. “Rust roest”, lacht het koppel, dat het gouden jubileum vierde. Beiden groeiden in Kanegem op en kwamen er na een klein ommetje weer wonen. “We merken toch dat Kanegem veroudert. Er moeten nieuwe wijken voor jonge mensen komen.”

Christiane Vermeulen (72) groeide als jongste van vier kinderen in de Kruiswegestraat in Kanegem op. Vader was meubelmaker, moeder huisvrouw. Na haar onderwijs in de plaatselijke basisschool werkte ze eerst als textielarbeidster bij Mechels in Tielt, later als metaalarbeidster bij Van Autrève in Deinze. “Ik werkte er tot aan mijn brugpensioen in 2000”, zegt Christiane.

Firmin Tanghe (76) was de middelste van drie kinderen en groeide op een landbouwersbedrijf in Vinkt op. “We verhuisden na de oorlog naar het landbouwbedrijf, waar vandaag De Naelde is.” Firmin volgde anderhalf jaar de richting metaal aan het VTI in Deinze. “Ik werd daarna bakkersgast. Eerst vijf jaar in Gent, dan twee jaar bij een patissier in Brussel. Ik werkte en bleef daar een hele week. Ik wilde dat echter niet mijn hele leven doen en volgde weer een metaalopleiding.” Firmin werkte vervolgens 24 jaar bij Van Autrève in Deinze en daarna tot zijn brugpensioen in 1999 bij de firma Unic Buismeubelen in Meulebeke.

Twee kleinkinderen

Firmin en Christiane leerden elkaar kennen in een café in Kanegem, waar alle jongeren bijeenkwamen, en trouwden op 26 januari 1968. “Ik weet nog goed dat er de nacht na ons trouwfeest in De Zwaan in Ruiselede heel veel mist hing.” De tortelduifjes gingen eerst in Deinze wonen en verhuisden in 1971 naar Astenhove in Kanegem. “Er werden hier allemaal nieuwe woningen gebouwd. Het was het geschikte moment om terug te keren.”

Firmin en Christiane hebben een dochter Heidi, die getrouwd is met Marc Denys. Er zijn twee kleinkinderen: Glenn (24) en Arne (21). De familie baat de bekende zaak van mobilhomes uit in de Szamotulystraat in Tielt.

Wandelen en fietsen

In de vrije tijd spelen Firmin én Christiane met de vinken. “Ik was ook 35 jaar secretaris van De Jonge Zangers in Kanegem. Ik had meer dan tien jaar een topvogel: Dimitri. 777 was het grootst aantal liedjes dat hij floot. Ik was zeven keer koning, driemaal gewestkampioen, eenmaal kampioen van Tielt… Nee, daarna hadden we geen echte topvink meer.”

Verder wandelt Firmin 10kilometer per dag. “We wandelen en fietsen beiden graag”, vult Christiane aan. “We gaan ook twee weken per jaar met vakantie naar de Moezelstreek, waar we ook veel fietsen.” Bezige bijen dus. Het gaat ook vaak richting kust of Brugge. En met vrienden op woensdag naar de markt in Deinze en op donderdag naar de markt in Tielt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten