https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Cecile Reynaert mag 101 kaarsjes uitblazen

(foto PDV)
(foto PDV)
Piet De Ville

Cecile Reynaert vierde op 12 december haar 101ste verjaardag. Dat werd gevierd in Huyze Den Hoorn, het woonzorgcentrum waar ze sinds september 2018 verblijft.

In deze beperkende coronatijden wilde de familie en woonzorgcentrum Huyze Den Hoorn de 101ste verjaardag van Cecile Reynaert toch niet zomaar laten passeren. Met heel wat versieringen, een feestelijke taart en de wensen van het vorstenpaar probeerde iedereen er toch een bijzonder mooie dag voor de kranige eeuwelinge van te maken.

12 broers, 1 zus

Cecile Reynaert werd geboren op 12 december 1919. Ze groeide op in Beernem in een bijzonder groot gezin. Zo had ze liefst twaalf broers en één zus. Haar vader Hector werkte in een fabriek in Beernem, moeder Pelagie was huisvrouw. Nadat haar moeder erg jong overleed, groeide ze voor een groot deel op bij haar tante. Zoals die tijd niet ongebruikelijk was, ging Cecile slechts tot haar twaalfde naar school.

In 1954 huwde ze met Noël Sergeant, die ze kende uit de buurt. Het echtpaar vestigde zich in Beernem, waar ze jarenlang een traiteurzaak hebben uitgebaat. Hun zaak leverde vooral maaltijden aan scholen. Cecile en Noël zetten twee kinderen op de wereld: zoon Romain, die de traiteurzaak voortzette, en dochter Marleen. Later volgden er ook nog kleinkinderen, met wie ze een nauwe band had. In september 2018 namen Cecile en Noël – die vorig jaar hun 65ste jubileum vierden – hun intrek in Huyze Den Hoorn. Vorig jaar kon Cécile nog haar 100ste verjaardag vieren met haar echtgenoot aan haar zij, maar helaas overleed Noël in januari van dit jaar.

“Op haar gevorderde leeftijd is Cecile nog steeds enthousiast om mee te doen aan de activiteiten in het woonzorgcentrum”, klinkt het bij de directie van het woonzorgcentrum Huyze Den Hoorn. “Ze stelt zich ook bijzonder sociaal op. En ze blijft ook nog steeds rustig genieten van haar glaasje witte wijn.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.