Briljant voor Gustave en Jacqueline

Redactie KW

Het echtpaar Gustave Alloo (geboren in Brugge op 4 oktober 1930) en Jacqueline Blancke (geboren in Brugge op 28 mei 1933) uit de Peterseliestraat in Brugge vierde zaterdag het briljanten huwelijksjubileum bij dochter Petra in de Peterseliestraat.

De twee leerden elkaar kennen in café Rio in de Langestraat in Brugge, het café dat gerund werd door de ouders van Jacqueline. Op 22 augustus 1953 zijn ze getrouwd en na hun huwelijk kregen ze drie kinderen: Linda, Sonja en Petra. Verder hebben ze nog drie kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Gustave kwam uit een kroostrijk gezin met negen kinderen. Zijn vader was haringroker. Na zijn legerdienst in Duitsland ging Gustave aan de slag als metaalbewerker bij de firma Hermans in Brugge. Later werkte hij nog in de wegenbouw bij Blanckaert wat later Aswebo geworden is en voor zijn pensioen werkte hij nog voor de West-Vlaamse Scheepswerven. De jubilaris was elf jaar lang wijkburgemeester op de Verloren Hoek.

Ook Jacqueline kwam uit een groot gezin met zes kinderen. Zij was muzikaal aangelegd want ze leerde accordeon spelen en drummen. Voor haar huwelijk werkte ze als breister bij de firma De Paepe aan de Sint-Annarei. Nadien bleef ze thuis om voor haar drie dochters te zorgen. Eens de kinderen opgegroeid waren heeft ze nog negen jaar het café de Verloren Hoek uitgebaat. Ze trokken graag naar de Ardennen, hielden van kaarten, biljart en darts, zijn fervente supporters van Club Brugge en houden nu nog van tv kijken en woordzoekers oplossen. Het was de voorzitter van de gemeenteraad Annick Lambrecht die het koppel namens het Brugse stadsbestuur kwam feliciteren.

(SR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.