Bekende voormalige Heulse drukker Norbert Vanmarcke overleden

© gf
Redactie KW

In het wzc H. Hart in Kortrijk is de bekende voormalige Heulse drukker Norbert Vanmarcke overleden. Hij was de echtgenoot van Christiane Canniere, met wie hij 64 jaar getrouwd was. Samen verbleven ze in het woon-zorgcentrum sinds september 2019.

Norbert was geboren en groeide op in de Harelbekestraat (nu Zeger van Heulestraat, waar later loodgieter Warlop zich vestigde). Zijn vader Maurits nam er de bestaande Sint-Pietersdrukkerij over. Hij verhuisde de zaak naar de Kortrijksestraat (waar later Rova was). Nadien werd enkele huizen verder een nieuwbouw opgetrokken, waar Norbert de drukkerij voortzette en waar de bekende (kranten)winkel zich nog altijd bevindt. In 1995 ging Norbert met pensioen en verhuisde nadien met zijn echtgenote naar Nieuwpoort. Dochter Mireille vormt sindsdien met haar man Philip Soens de derde generatie drukkers.

In de vrije tijd hield Norbert van biljarten. Hij is voorzitter geweest van de biljartclub Hoger Op. Hij heeft ook bombardon gespeeld bij de muziekmaatschappij Sint-Cecilia. Daarnaast was hij een gepassioneerd postzegelverzamelaar en was daar de jongste jaren nog druk mee bezig. Vorig jaar kreeg hij gezondheidsproblemen en verbleef een maand in het AZ Groeninge. Sindsdien is het langzaam achteruitgegaan.

Norbert was vader van twee dochters: Marleen (met Geert Alsberghe, Kuurne) en Mireille (met Philip Soens). Hij had vijf kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. De afscheidsdienst, de crematie en de asbijzetting hebben zaterdag plaats in besloten familiekring.

(NOM/Begr. Debonné/Sereni)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.