Bekende Kortrijkse advocaat Christian Deleu is overleden

Christian Deleu. (foto NOM)
Redactie KW

De Kortrijkse advocaat Christian Deleu is vorige zaterdag thuis in Wevelgem onverwacht in zijn slaap overleden. Hij was 70 geworden op 23 februari. Hij bouwde een lange loopbaan op aan de Kortrijkse balie en is ook enkele jaren ombudsman van de stad Kortrijk geweest.

Christian Deleu (70) groeide op in zijn geboortestad Menen, waar zijn vader verzekeringsmakelaar was. Hij trok naar de KU Leuven waar hij in 1973 afstudeerde als doctor in de rechten. Hij liep stage bij de bekende advocaat Achille De Gryse en werd met confraters Vanhaesebrouck en Vandorpe medeoprichter van de associatie De Gryse Advocaten. Aanvankelijk was het kantoor gevestigd aan het Conservatoriumplein, maar 20 jaar geleden verhuisde het naar de Louis Verweestraat, waar het nu werkt onder de naam DG Advocaten.

Stafhouder van de Kortrijkse balie

Christian Deleu was onder meer gespecialiseerd in verzekerings-, handels- en aansprakelijkheidsrecht. Van 1998 tot 2000 was hij stafhouder van de Kortrijkse balie. Tot 2017 was hij ook plaatsvervangend politierechter. Hij is ook voorzitter geweest van de Tuchtraat in Gent. In 2014 maakte hij een zijsprong en werd tot 2017 de eerste ombudsman bij de stad Kortrijk. Hij bleef advocaat tot hij vorig jaar na een hartfalen noodgedwongen moest stoppen.

Een gerespecteerd man

Was zijn werk ook zijn hobby, daarnaast genoot hij van het leven en deelde hij het graag met zijn gezin, familie en zijn grote vriendenkring. Hij hield ook van reizen, motor- en autorijden en vooral ook van zeilen met zijn Pourquoi Pas. Vele jaren is hij voorzitter (commodore) geweest van de Koninklijke Yacht Club Nieuwpoort, kortweg KYCN. Hij was een gerespecteerd man en had een grote vrienden- en kennissenkring.

Christian Deleu was getrouwd met Rita Sobry en vader van drie zonen: Frederic (met Magali Braet, Zwitserland), Laurent (Gent) en Olivier (Kortrijk). Hij had vier kleinkinderen.

De uitvaartdienst heeft noodgedwongen plaats in beperkte kring, maar op een beter moment hoopt de familie afscheid te kunnen nemen zoals hij het zou hebben gewenst.

(NOM/Begr. Serrus)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.