Angèle Mouton en René Scherrens uit Wingene gaven elkaar 70 (!) jaar geleden hun jawoord

Angèle Mouton (92) en René Scherrens (95) beloofden elkaar 70 jaar geleden eeuwig trouw. Het koppel woont samen in het woonzorgcentrum Amphora. Ze hebben het er goed en naar aanleiding van hun huwelijksverjaardag vierden ze feest.

Het jubileum werd gevierd met taart en koffie en zondag komt het gemeentebestuur op bezoek. © Nele

Op dinsdag 24 september waren René en Angèle in feeststemming. Het koppel, dat 70 jaar geleden het jawoord gaf, werd in de bloemetjes gezet in het woonzorgcentrum Amphora. Het koppel verkeert nog in goede gezondheid. René heeft het wat lastig met het stappen en Angèle heeft wat met moeite met haar gehoor. Voor de rest is alles prima in orde. “Ik ben afkomstig van Wildenburg en Angèle is afkomstig van Beernem”, doet René zijn verhaal. “Ik leerde mijn vrouw kennen tijdens een toneelvoorstelling in Beernem. Angèle speelde mee in het toneel en ik ging een kijkje nemen. Ik werd onmiddellijk verliefd op de mooie Angèle. Zie nu, zoveel jaar later. Het was zeker geen misstap om met Angèle op te trekken. In het jaar 1949 stapten we in het huwelijksbootje. Onze huwelijksviering vond plaats om 6.30 uur ‘s morgens vroeg in de kerk. In die tijd kon dat allemaal.”

De eeuwige lente

“Onze thuis vonden we op de ouderlijke hoeve van mijn ouders. Mijn vader was Camille Scherrens en hij runde een landbouwbedrijf. Wij zetten dit vol goede moed voort en we beleefden er mooie jaren. We woonden langs de Blauwhuisstraat in Wildenburg. Heel ons leven lang woonden we daar en als koppel waren we zo fier als een pauw op onze boerderij. Ons gezin werd uitgebreid met twee dochters en een zoon: Rita, Christine en Joris. Momenteel zijn we opa en oma van zes kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Tijdens ons leven waren we beiden heel actief in het verenigingsleven. Eenmaal met pensioen, richtte ik kaartersclub De Eeuwige Lente op. Ik was ruim 25 jaar voorzitter en toen ik daar een punt achter zette, doofde de kaartersclub uit. Ik was ook lid van de seniorenraad en van Okra.”

Ook Angèle was geëngageerd. “Ik speelde graag toneel en dat in een toneelvereniging in Wingene”, vertelt Angèle. “De naam weet ik niet meer. Ik was bestuurslid van de Boerinnenbond, nu KVLV, gewestbestuurslid bij Agra en voorzitter van De Gulden Parel.”

Gouden medaille

“Ik ben heel trots dat ik een gouden medaille in ontvangst mocht nemen van het bisdom. Ik kreeg dit omdat ik 50 jaar actief was bij het pastoraal werk in mijn gemeente.” Toen het wat minder goed ging met René, dit wat het stappen betreft, moest hij noodgedwongen in het woonzorgcentrum Amphora verblijven. Angèle besloot om mee te verhuizen. Samen hebben ze het goed en ze beleven er een schitterende oude dag. Hun huwelijksverjaardag werd gevierd met taart en koffie. Op zondag 29 september krijgen ze bezoek van de burgemeester en het schepencollege.

(NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.