Gezin verhuist definitief naar Nieuw-Zeeland

Amelie, Evelien Decoene, Mathiz en Victor Farazyn vertrekken naar op 3 juli naar Nieuw-Zeeland. (Foto dvdb)
Redactie KW

Vader Kurt Farasyn werkt en woont al een tijdje aan de andere kant van de wereld. Begin juli reist zijn hele familie hem achterna, om er zich definitief te settelen.

Vader Kurt Farasyn studeerde voor verpleger, maar is altijd gepassioneerd geweest door computers. Hij ging avondlessen volgen en kon aan de slag bij het Poperingse softwarebedrijf Toppower. Na enkele jaren werd hij zelfstandig consultant en kreeg niet lang daarna een job aangeboden bij France Telecom Orange in Parijs. “Voor dit bedrijf moest hij soms afreizen naar Kameroen, Engeland, Servië en zelfs Canada. Twee jaar geleden kreeg hij dan de kans om te werken voor Microsoft Dynamics NAV in Nieuw-Zeeland en ging ervoor”, vertelt zijn vrouw Evelien Decoene. Samen hebben ze drie kinderen: Victor (13), Amelie (12) en Mathiz (4)

Papiermolen

“Samen vertrekken lukte niet, want er was hier nog heel veel te doen”, gaat Evelien verder. “Dus besloten we de stap te zetten aan het einde van het schooljaar. Kurt vertrok alvast naar Auckland om alles daar voor te bereiden, terwijl wij hier aan de slag gingen. Het grootste werk was een visum krijgen voor het hele gezin. Daarbij hoorden ook heel wat medische onderzoeken. Daarnaast moesten we kopers zoeken voor ons huis in de Brugstraat in Boezinge en het materiaal dat we wilden meenemen, inladen in een container. Die zal tien weken onderweg zijn. Ondertussen nam ik ook afscheid van mijn job.”

Café Blankenberge

“Voor de kinderen wordt het vooral op schoolvlak een aanpassing. Ze krijgen een basispakket voorgeschoteld en kunnen dit vrij aanvullen. Zo wil Amelie Japans gaan studeren, terwijl Victor het Frans als extra taal neemt. Mathiz is daar nog te jong voor. In Auckland zullen we overigens vaak te vinden zijn in café Blankenberghe. Je kan daar typisch Belgische gerechten als Vlaamse stoverij krijgen”, rondt ze af.

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, Het Wekelijks Nieuws West

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.