Gezin uit Beveren-Leie kijkt uit naar 46ste Veldloop voor vrije sporters en niet-aangeslotenen

Nicky Goesaert, Frederic Faiella en hun kinderen Luna en Thomas. © ELD
Redactie KW

Zondagnamiddag staat in en rond het Gemeentelijk Sportstadion van Beveren-Leie de 46ste Veldloop van VAC Beveren-Leie voor vrije sporters en niet-aangeslotenen op het programma. Ook het Waregemse gezin Faiella-Goesaert is van de partij.

“We kregen de smaak te pakken in september 2018”, opent Nicky Goesaert (36) het gesprek. “We waren op zoek naar een sport die we samen konden beoefenen. Op aanraden van mijn tweelingzus Audrey en haar man Bert Deschodt – die de club door en door kennen – kwamen we bij Vrije Atletiek Club Beveren-Leie terecht. De mensen zijn daar echt heel vriendelijk, dus was dat voor ons meteen een schot in de roos.”

“We zijn beiden heel sportief”, pikt Frederic Faiella (41) in. “In mijn jeugdjaren was ik actief als voetballer bij Anzegem, tot de junioren. Daarna volgde Oudenaarde, maar op mijn negentiende scheurde ik mijn kruisbanden. Ook Nicky was samen met haar zus actief in een ploegsport. Sinds hun 12de speelden ze handbal bij Desselgemse”, zegt de magazijnier.

Hersenschudding

Nicky is niet van de partij zondag in het veld. “Door een hersenschudding die ik vier maanden geleden opliep nadat ik met de fiets omvergereden werd, sta ik aan de kant”, verduidelijkt de lesgeefster verpleegkunde. Ik ben nu al enkele weken opnieuw aan het trainen, maar voor wedstrijden is het nog wachten tot in maart of april. Daar kijk ik echt naar uit.”

“Voor ons is de loopsport ook belangrijk voor ons sociaal contact. Door deze mooie sport hebben we er al veel vrienden bij”, glundert Frederic. “Ik probeer wekelijks een wedstrijdje mee te pikken. Het Harelbeeks joggingcriterium zal opnieuw op mijn programma staan, net als alle veldlopen van het vrije sporterscriterium. Dat combineer ik allemaal met liefhebbersvoetbal bij De Haerne Kortrijk. Ik ben competitief ingesteld, dus wil ik altijd goed presteren.”

Ik speel ook voetbal bij de U12 van Anzegem, dus zal ik met mijn voetbalschoenen lopen om meer grip te hebben

Ook hun kinderen Luna Denys (11) en Thomas Faiella (11) hebben de microbe te pakken. “Ik ga met plezier op woensdag trainen bij de club in Beveren-Leie”, zegt de goedlachse Luna, die in het zesde leerjaar van het Heilig-Hartcollege in Waregem les volgt. “Dan loop ik meestal mee met mijn ouders. Aan de veldloop doe ik helaas niet mee zondag. Naast lopen zit ik ook in de turn- en tumblingclub van Anzegem. Net dan heb ik een optreden dat maar een keer per jaar plaatsvindt. Ook bij die club ben ik tweemaal per week op de oefenmat te vinden. Deze sport doe ik al van in het kleuterklasje. Aan loopwedstrijden doe ik eigenlijk niet zoveel mee, ze bezorgen me een beetje stress“, lacht Luna.

Lopen en voetbal

Thomas, die in het zesde leerjaar van de vrije basisschool in Anzegem zit, is wel van de partij. “In deze wedstrijd wil ik goed presteren”, zegt Thomas. “Ik speel ook voetbal bij de U12 van Anzegem, dus zal ik met mijn voetbalschoenen lopen om meer grip te hebben. Ik probeer om de twee weken een wedstrijdje mee te pikken. Naast het lopen train ik ook tweemaal per week bij Anzegem en in het weekend is er een match. We doen het niet slecht dit seizoen en wonnen al de meeste partijen. Mijn favoriete ploeg is Zulte Waregem. Later zou ik graag bij Barcelona spelen. Maar eerst moet ik nog veel oefenen”, beseft Thomas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier