Gezin leerling Sint-Lodewijkscollege Brugge in quarantaine: “We nemen dit ernstig”

Directeur Koen Seynaeve. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Een derdejaarsleerling van het Sint-Lodewijkscollege in Brugge zit momenteel met zijn ouders thuis in quarantaine. “De vader van de jongen blijkt besmet met het coronavirus en uit voorzorg blijft hij nu met zijn ouders thuis in quarantaine”, verduidelijkt schooldirecteur Koen Seynaeve.

Het zag er lange tijd naar uit dat Brugge gespaard zou blijven van besmettingen met het coronavirus maar daar komt nu toch verandering in. Een leerling van het Sint-Lodewijkscollege in de Magdalenastraat in Brugge blijft thuis door het coronavirus. “Het gaat voor alle duidelijkheid niet om de leerling zelf die besmet zou zijn maar wel om diens vader. Daarom blijft het hele gezin – vader, moeder en zoon – uit voorzorg thuis in quarantaine”, vertelt directeur Koen Seynaeve.

“Nemen dit ernstig”

“Van de leerling zelf, een jongen uit het derde middelbaar, werd geen test afgenomen omdat hij als jongere niet in de kwetsbare groep valt en men die testen vooral nuttig wil aanwenden. Maar het bleek wel raadzaam om hem voorlopig samen met zijn ouders thuis te houden. De CLB-arts is hierin opgetreden als tussenpersoon en heeft ons verwittigd. Zo hebben wij ook kunnen communiceren naar de andere ouders toe. Ook los van dit geval houden wij rekening met de aanbevelingen van het ministerie van Volksgezondheid. Zoals het hoesten zonder afscherming vermijden, fysiek contact – zoals het schudden van handen – vermijden en het grondig wassen van de handen. Maar ik zou tegelijkertijd toch ook iedereen willen oproepen om kalm te blijven. We moeten dit natuurlijk ernstig nemen en de maatregelen zijn nuttig maar we mogen er geen drama van maken. Onder gezonde, jonge mensen is het gevaar niet zo heel erg groot, dat mogen we ook niet vergeten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier