Wino is personeelslid en syndicaal afgevaardigde bij Bpost. Zijn dagtaak is veel omvattend. Hij bezorgt pakjes en bezorgt aangetekende stukken. Zijn vrije tijd gaat helemaal op in het gezin en volleybalclub Pervol, waar hij ploegafgevaardigde is bij de dames 3de provinciale. "Ook op mijn werk heeft corona een effect. Er zijn richtlijnen waar we ons aan moeten houden, zoals 1,5 meter achteruit gaan bij aflevering en zelf aftekenen."

Na ruim 13 jaar trouwe dienst als verpleegkundige bij het Wit-Gele Kruis koos Inge begin dit jaar voor een carrièreswitch, om meer thuis te zijn voor de kinderen. Weekendwerk is niet ideaal te combineren met een gezinsleven en drie opgroeiende sportieve kinderen.

Facetime tegen isolement

"Ik ben nu nachtverpleegster in het wzc Sint-Jozef van Curando, hier in de Pensionaatstraat. Nu zijn er strenge regels door de crisis. Er is geen bezoek meer toegelaten en ik moet drie keer per shift de eigen lichaamstemperatuur meten."

"Het woonzorgcentrum is hermetisch afgesloten. De leveringen via het 'Eierstraatje' gaan niet meer door. De weinige personen die nog binnenkomen worden eerst verzocht de lichaamstemperatuur te meten. Meer en meer wordt toch wat contact met de bewoners voorzien via Facetime en Skype, een goede remedie tegen sociaal isolement", zegt verpleegkundige Inge.

Thuis studeren op pc

Ook voor de tienermeisjes is de aanpassing gigantisch. Ze gaan dagelijks een toertje lopen en studeren via dagtaken van de basisschool en Bingel op de pc. Chinouk (vijfde jaar secundair aan Emmaus in Aalter) ontvangt veel huistaken via Smartschool, maar mist wel het contact met de medeleerlingen en de Pervolmeisjes U11, waarvoor ze trainingen gaf.

Wat met het vormsel van onze dochter Indra?

"We proberen het gewone leven maximaal en zinvol door te brengen", gaat Inge verder. "Alles kan soelaas brengen: de tuin, de tv, lezen. Eigenlijk zijn we blij dat zowel Wino als ikzelf ons gewone werk kunnen en mogen voortzetten. Toch kijken we gretig en hoopvol uit naar een spoedige ommekeer, de dag dat het virus verslagen is. Dan kunnen we weer genieten van volleybal, van sociaal contact zonder die constante druk van wat mag en wat niet."

"De volgende 'uitdaging' of onzekerheid in ons gezin is het vormsel van Indra dat gepland is op zondag 3 mei. Er is al wat kledij gekocht, een zaaltje gereserveerd... Nu kan dat ook nog in het water vallen door boeman Corona", besluit Inge Derudder. (RV)

Wino is personeelslid en syndicaal afgevaardigde bij Bpost. Zijn dagtaak is veel omvattend. Hij bezorgt pakjes en bezorgt aangetekende stukken. Zijn vrije tijd gaat helemaal op in het gezin en volleybalclub Pervol, waar hij ploegafgevaardigde is bij de dames 3de provinciale. "Ook op mijn werk heeft corona een effect. Er zijn richtlijnen waar we ons aan moeten houden, zoals 1,5 meter achteruit gaan bij aflevering en zelf aftekenen."Na ruim 13 jaar trouwe dienst als verpleegkundige bij het Wit-Gele Kruis koos Inge begin dit jaar voor een carrièreswitch, om meer thuis te zijn voor de kinderen. Weekendwerk is niet ideaal te combineren met een gezinsleven en drie opgroeiende sportieve kinderen."Ik ben nu nachtverpleegster in het wzc Sint-Jozef van Curando, hier in de Pensionaatstraat. Nu zijn er strenge regels door de crisis. Er is geen bezoek meer toegelaten en ik moet drie keer per shift de eigen lichaamstemperatuur meten.""Het woonzorgcentrum is hermetisch afgesloten. De leveringen via het 'Eierstraatje' gaan niet meer door. De weinige personen die nog binnenkomen worden eerst verzocht de lichaamstemperatuur te meten. Meer en meer wordt toch wat contact met de bewoners voorzien via Facetime en Skype, een goede remedie tegen sociaal isolement", zegt verpleegkundige Inge.Ook voor de tienermeisjes is de aanpassing gigantisch. Ze gaan dagelijks een toertje lopen en studeren via dagtaken van de basisschool en Bingel op de pc. Chinouk (vijfde jaar secundair aan Emmaus in Aalter) ontvangt veel huistaken via Smartschool, maar mist wel het contact met de medeleerlingen en de Pervolmeisjes U11, waarvoor ze trainingen gaf. "We proberen het gewone leven maximaal en zinvol door te brengen", gaat Inge verder. "Alles kan soelaas brengen: de tuin, de tv, lezen. Eigenlijk zijn we blij dat zowel Wino als ikzelf ons gewone werk kunnen en mogen voortzetten. Toch kijken we gretig en hoopvol uit naar een spoedige ommekeer, de dag dat het virus verslagen is. Dan kunnen we weer genieten van volleybal, van sociaal contact zonder die constante druk van wat mag en wat niet." "De volgende 'uitdaging' of onzekerheid in ons gezin is het vormsel van Indra dat gepland is op zondag 3 mei. Er is al wat kledij gekocht, een zaaltje gereserveerd... Nu kan dat ook nog in het water vallen door boeman Corona", besluit Inge Derudder. (RV)